Syrian people and their integration within Turkey in context of the refugee crisis and extended visit
Mülteci krizi ve uzayan misafirlik bağlamında Türkiye'deki Suriyeliler ve entegrasyonları
- Tez No: 447788
- Danışmanlar: DOÇ. DR. YUNUS EMRE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Suriye, Suriyeli sığınmacılar, Entegrasyon süreci, Entegrasyon, Syria, Syrian refugees, Integration Process, Integration
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Kültür Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 129
Özet
Suriye'de 2011 yılında başlayan, muhalif grup ile rejim arasında yaşanan çatışmalar kısa sürede artan şiddeti ve boyutu ile bir iç savaşa dönüşmüştür ve yakın zamanda da bu durumun çözüme kavuşması beklenmemektedir.. Ülke nüfusunun yarısı iç veya dış göçe zorlanarak yerinden edilmiştir. Hiç şüphesiz en çok Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'nin, dış yardımlar olmaksızın insani bakış açısı temelinde yürüttüğü mücadele Avrupa dahil tüm dünyaya örnek olmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da savaş mağduru bu insanları kabulü ve misafirperverliği takdire şayandır ancak zaman geçtikçe, misafirlik süresi uzadıkça ortaya çıkan sorunların çözümü, yalnızca kalıcı ve uzun soluklu politikalarla çözümlenebilecektir. Bu tezin temel amacı, son yıllarda Türkiye'nin iç ve dış politikasını derinden etkileyen Suriyeli sığınmacıların güncel durumlarını ele alarak, Türkiye'de kalıcılıklarını anlama ve entegrasyonları için çözüm önerileri sunma düzeyinde inceleme yapmaktır. Bu amaçla, nitelik açısından farklara rağmen, göçmen ülkesi olduğunu kabul edip, entegrasyon çalışmalarına hız veren Federal Almanya model olarak alınmış, entegrasyon politikalarının Türkiye için uygulanabilirliği incelenmiştir. Almanya'nın entegrasyon politikalarına yön veren en önemli argüman olan Federal Almanya Ulusal Entegrasyon Planı'nın, Türkiye'de yeni dönemde ortaya çıkan Suriyelilerin uyumu sürecinde, oluşturulması gereken politikalar için model olması ve buna istinaden konuya ilişkin çözüm önerileri sunmak amaçlanmıştır
Özet (Çeviri)
The conflict in Syria between the Syrian regime and the opposition groups which has begun in 2011 turned into a civil war due to its suddenly increased intensity and size and its situation is not expected to reach a solution recently. The country was displaced by forcing half of the population to internal or external migration. Undoubtedly the struggle of Turkey which is hosting the most Syrian refugees without receiving foreign aid only on the basis of humanitarian aspect can be an example to the whole world including Europe. The citizens of Turkey are also admirable for their hospitality towards the war victims, but as the time goes by the solution of the problems which emerge with the expansion of the visit can be resolved only with persistent and long-term policy. The main aim of this thesis is to investigate the level of understanding their permanence in Turkey and providing solutions for their integration by addressing the current situation of the Syrian refugees which has been affecting deeply Turkey's domestic and foreign policy in recent years. For this purpose, despite the differences the Federal Republic of Germany which was accepted as an immigrant country and which accelerated integration recently was taken as the model of the study and the applicability of its integration policy was examined for Turkey. It was aimed to present the National Integration Plan of the Federal Republic of Germany which is the most important argument dominating Germany's integration policy and which could be a model for policies to be created in the new era in Turkey during the integration process of the Syrians and to offer solutions based on this subject.