Korunmaya muhtaç çocuklara yerinden yönetim işlevi ile hizmet veren bir hayır kurumu: Nesin Vakfı
Protect children displaced in need of administrative functions of the service is a no authority :Nesin Foundation
  1. Tez No: 447822
  2. Yazar: AYTEN YAPICI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERCAN EYUBOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyal Hizmetler, Social Services
  6. Anahtar Kelimeler: Nesin Vakfı, Sosyal Politika, Sosyal Hizmetler, Vakıf, Korunmaya Muhtaç Çocuklar, Nesin Foundation, Social Policy, Social Services, Foundation, Children In Need Of Protection
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Sosyal devlet politikasının önceliği, toplumsal ihtiyaçların giderilmesidir. Bu ihtiyaçlar; gelir dağılımı, vergide adalet, sosyal barış, sosyal güvenlik ve sağlıktır. Bunun yanı sıra sosyal yardımlar ve korunmaya muhtaç insanların varlığı özellikle de kadınlar, yaşlılar, engelliler ve çocuklar odaklıdır. Bu görev, merkezi yönetimin gücü ve desteğiyle yerel yönetimlerin sorumluluğunda olup zaman zaman ihtiyaçlar üzerinden özel teşebbüsler olarak dernekler ve vakıflar da görev üstlenir. Ülkemizde sosyal adaletin sağlanması ve insanlığa hizmet amacı ile ortaya çıkan bu görev dağılımları ile çeşitli projeler üretilir. Amaç yardıma ve korunmaya muhtaç insanların hayatlarını idame ettirmelerinde süreklilik sağlamaktır. Özel bir teşebbüs olarak ''Nesin Vakfı''; korunmaya muhtaç çocuklara hizmet vererek onların en tabii ihtiyaçları; barınma, sağlık, beslenme ve eğitim gibi temel gereksinimlerini karşılamaktadır. Vakfın ideolojisi; çocukların üretken ve kendi hayatını tek başına idame edecek konuma gelene kadar yetiştirilmelerini sağlamaktır. Amaç; çocukların tüketen değil üreten, emekten yana olup kendi ayakları üstünde durabilmelerinin sağlanmasıdır. Bunun yanı sıra çocukları vicdanı hür ve fikri hür insanlar olarak ülkemize ve dünyamıza kazandırma amacıyla yola çıkan Vakıf, aslında Aziz NESİN 'in halkına olan vefa borcunu ödeme şeklidir. Aziz NESİN'in yaşamındaki yokluk ve yoksullukların içinde kazandığı edinimleri ve kurduğu '' Nesin Vakfı'' araştırmalar ışığında anlatılacaktır .
Özet (Çeviri)
The priority of the welfare state policy is to eliminate social needs. This needs; income distribution, tax justice, social peace, social security and health. As well as social assistance and the presence of vulnerable people, especially women, the elderly, the disabled and children oriented. This task is the responsibility of local governments and the central government's power and support, as private enterprises need from time to time through associations and foundations undertake the task. Our country is ensuring social justice and service to humanity with the purpose of this emerging distribution tasks produce different projects. Aim to help vulnerable people's lives and to ensure continuity in sustaining. As a private enterprise, '' Nesin Foundation '; serving children in need of protection and their most natural needs of shelter, health, nutrition, and meet the needs of such training. The Foundation produces the ideology and ensure that they are raised until the position to maintain his life alone. consuming not producing children, it is in favor of labor, is enabling people to stand on their own feet. The children, as well as the conscience of the free and the idea of free people in our country and the foundation with the aim of gaining our world, actually Aziz Nesin 'in the form of payment with fidelity to the public. Aziz Nesin Foundation, the foundation of life of poverty and the acquisitions and foreign exchange gains in poverty 'Nesin Foundation' 'research will be discussed in the light.