İşe alım sürecinde topgrading metodolojisi: Pozitif ve negatif yönleri
Topgrading methodology in recruitment process: The positive and the negative dimensions
- Tez No: 447823
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. BEKİR EMRE KURTULMUŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İnsan kaynakları yönetimi, İşe alım süreci, Topgrading, Human Resources management, Recruitment, Topgrading
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu çalışmanın amacı, işe alım süreçlerinde kullanılan yöntemler ile topgrading yöntemi arasında kıyaslama yaparak topgrading yönteminin pozitif ve negatif yönlerini ortaya koymaktır. Literatür taraması ve mülakat görüşmesi yöntemlerinin tercih edildiği çalışmada elde edilen sonuçlar, topgrading yönteminin işe alım sürecinde hata oranını minimum düzeye düşürmesi sebebiyle diğer yöntemlerden ayıldığını göstermiştir. Topgrading'in işletme için en faydalı çalışanları tespit etmesi ve işletme bünyesine kazandırmasının en çok öne çıkan pozitif yönü olduğu, çalışmada ulaşılan bir diğer sonuçtur.
Özet (Çeviri)
The goal of this study is to determine the top grading methodology's negative and positive dimensions by comparing the recruitment methods in the human resources management. To reach the goal a literature review and an interview has been selected and the results showed that the top grading methodology decreases the mistake ratio in to minimum levels. This is the most important difference of the top grading system from the others. Also the top grading system can be used to determine the most effective workers in the company and this is another result of this study.