Maddi duran varlıkların Türkiye Muhasebe Standartları kapsamında incelenmesi ve Samsun'da bir sanayi işletme örneği
Analysi̇ng of tagi̇ble asests wi̇thi̇n Turkey Accounti̇ng Standerds and an example of i̇ndustri̇al enterpri̇se i̇n Samsun
- Tez No: 447919
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER İPCİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Maddi Duran Varlıkların Türkiye Muhasebe Standartlarına göre Değerleme İşlemi, Evaluation Process according to Tangible Assets of Turkey Accounting Standards
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Okan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Denetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu tez çalışmasındaki amacımız, Muhasebe Standartları kapsamında raporlama yapmayan işletmenin Muhasebe Standartlarının kullanımı sonucu bilançoda meydana gelen farklı değerleri ortaya çıkarmak ve elde edilen sonuçları karşılaştırmaktır. Çalışma konusuna giren maddi duran varlıklara ilişkin Türkiye Muhasebe Standartları incelemesi gerçekleştirilmiş, standart kapsamında gerekli muhasebe kayıtları yapılmıştır. İşletmenin muhasebe kayıtları kullanılarak değer düşüklüğüne uğrayan maddi duran varlıklar tespit edilmiştir. Değer düşüklüğü uygulaması sonucunda maddi duran varlıkların amortisman ve vergi tutarlarının toplamının nasıl etkilendiğinin tespiti yapılmıştır. Sonuç olarak değer düşüklüğüne, uğrayan maddi duran varlıkların amortisman ve vergi tutarlarının bilanço karı veya zararını ne kadar etkilendiğinin tespiti yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Our aim in this thesis work, the scope of businesses that make reporting Accounting Standards Accounting Standards uncover a result of using different values occurring in the balance sheet and to compare the results obtained. The study was carried out into the subject of Turkey on tangible fixed assets Accounting Standards investigation, the necessary accounting entries were made under the standard. tangible assets impairment has been determined using the entity's accounting records. As a result of the application of impairment of tangible assets and amortization of the total amount of tax is made to determine how affected. As a result, impaired, suffered depreciation of tangible assets of the balance sheet and the tax amount is made to determine how much profit or loss is affected.