Muhtar Körükçü'nün edebî eserleri ve yazıları üzerinde bir araştırma
A research on literary works and articles of Muhtar Körükçü
- Tez No: 448118
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA TOKER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Muhtar Körükçü. Köy Edebiyatı, Varlık, Yücel, Eleştiri, Hikâye, Gezi Yazısı, Süreli Yayınlar, Muhtar Körükçü, Village Literature, Varlık, Yücel, criticism, story, travel article, periodicals
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Türk Halk Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 214
Özet
Bu çalışmada“Köy Edebiyatı”içinde ele alınabilecek önemli isimlerden Muhtar Körükçü'nün hayatı, eserleri ve edebî yazıları incelenerek değerlendirilmiştir. Çalışma yedi bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde yazarın hayatı hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde yazarın eserleri ve süreli yayınlarda çıkmış edebî yazıları kronolojik olarak verilmiştir. Üçüncü bölümde yazarın“Köy Edebiyatı”içerisindeki yeri tespit edilmeye çalışılmıştır. Dördüncü bölümde yazarın kısa hikâyeleri incelenmiştir. Beşinci bölümde yazarın süreli yayınlarda çıkmış olan edebî yazıları değerlendirilmiştir. Altıncı bölümde ise yazarın gezi yazıları incelenmiştir. Son bölümde ise yazarın dil ve üslûbu hakkında bilgi verilmiştir. Kaynakça kısmında ise çalışma boyunca faydalanılan eserler alfabetik sırayla yazılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study focused on appraised in the village literature Muhtar Körükçü's stories and literary writing. This study is composed of mainly seven parts. In the first part gives information about Körükçü's life story and his works. Körükçü's stories and literary writing gives chronologically in second part. Körükçü's place in the village literature focused on in three part. Körükçü's short stories examined in the after part. Körükçü's literary writing studied in the five part. Körükçü's travel writings studied in the after part. Körükçü's language and style about gives information in the last chapter. Utilized works on the study gives alphabetically in the bibliography section.