Öğretmenlerde işten ayrılma niyetinin yordayıcısı olarak, iş-yaşam dengesi ve çalışmaya tutkunluk
Work -life balance and work commitment as precursorsof turnover intentionof teachers
  1. Tez No: 448421
  2. Yazar: İLKNUR GÜLERYÜZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BURÇAK ÇAĞLA GARİPAĞAOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: İş-Yaşam Dengesi, Çalışmaya Tutkunluk, İşten Ayrılma Niyeti, Work-life balance, Work commitment, Turnover intention
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Planlaması Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu araştırma, özel okulda çalışan öğretmenlerde işten ayrılma niyeti yordayıcısı olarak iş-yaşam dengesi, çalışmaya tutkunluk konusunu ele almaktadır. Bu amaçla, iş-yaşam dengesi, çalışmaya tutkunluk, işten ayrılma niyeti gibi anahtar kelimeler tanımlanmıştır. Bu tez, özel okulda çalışan öğretmenlerde iş-yaşam dengesi, çalışmaya tutkunluk ve işten ayrılma niyeti arasındaki ilişkiyi incelemekte ve öğretmenlerin işten ayrılma niyetinde iş-yaşam dengesi ve çalışmaya tutkunluk düzeylerinin etkisi olup olmadığını incelemektedir.
Özet (Çeviri)
This study discusses the issue of work-life balance and work commitment as precursors of turnover intention of teachers in private schools. The words, such as work-life balance, work commitment, and turnover intention are defined as key words for this purpose. This thesis studies the relationship between work-life balance, work commitment, and turnover intention of private school teachers, and ifthe levels of work-life balance and work commitment have an effect onturnover intention.