Bütünleşik tedarik zinciri yönetimi
Integrated supply chain management
  1. Tez No: 449249
  2. Yazar: ONURAL ŞAHBAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ADNAN ÇORUM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Bütünleşik Tedarik Zinciri Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi, Entegre Lojistik Sistemleri, Integrated Supply Chain Management, Supply Chain Management
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tedarik Zinciri Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Tedarik zinciri yönetimi her gün çok hızlı değişiyor. Bu bağlamda iş dünyasında stratejik yönetim ve şirket yönetimlerinin yapısı değişmiş, değişiklikler iş yaşamını etkilemiştir. Son zamanlarda tedarik zinciri yönetiminde yüksek uzmanlık ve büyük yatırımlarla birlikte iş alanında zorunluluk olmaya başladı. Lojistik faaliyetleri ise bu kapsamda daha çok karmaşık olmaya başlarken bu alanda en iyi örneklerden biri oldu. Ek olarak artan rekabet koşulları şirketlerin dışarıda temel yeterliliklerini sağlaması için stratejik birleşme sürecini gözden geçirmeye itti. Bu amaç içinde açıkça iş aktivitelerinde lojistik aktivitelerinin dış kaynak olarak kullanılması en önemli parçasını oluşturdu. Bu yüzden büyük ölçekli şirketler ve profesyonel lojistik servis sağlayıcıları arasında özellikle stratejik birleşmeler oluşturulmaya çalışılıyor. Bu konuda en önemli rol birleşmeleri düzgün yapabilmek adına konu hakkında yeterli bilgileri toplayabilmek olacaktır. İşte bu konu için bu tezimde şirketlerin dış kaynak kullanımında yönetimi, dış kaynak kullanımı kararı almanın süreçlerini, dış kaynak kullanımı lojistiğinin Bütünleşik Tedarik Zinciri Yönetimi lojistik sağlayıcılarının seçim kriterleri araştırılacaktır. Bilgi ve iletişim sektörünün gelişmesiyle, girişimcilerin yoğun olarak teknolojik faaliyetlerini devam ettirmesi, lojistik faaliyetleri aktarımlarının yüksek maliyetli olduğu ve uzman girişimciler tarafından maliyetlerin düşürülmeye çalışılması bu konuda etkili olmuştur. Maliyetleri düşürerek kendi alanına yoğunlaşmak ve tüm lojistik faaliyetlerin raporlanmasını isteyen firmaların, lojistik faaliyetleri masraflarını azaltmak ve aynı zamanda tüm lojistik aktivitelerini dış kaynak kullanılarak karşılanması Bütünleşik Tedarik Zinciri Yönetimi ile mümkündür. Bütünleşik Tedarik Zinciri Yönetiminde bazı anahtar noktalar vardır. Bunlar; dış kaynak, entegrasyon, yeşil tedarik zinciri, depolama yönetimi ve süreçleri, stok yönetimi ve kontrolü, dağıtım, tersine tedarik zinciri, yalın tedarik zinciri ve entegre tedarik zinciri yönetimidir. Böylelikle keşfettiğim aşağıda takip eden tezimde Bütünleşik Tedarik Zinciri Yönetimi anlatmaya çalışacağım.
Özet (Çeviri)
Supply Chain Management is changing rapidly everyday. These contextual changes have been driven by changes in strategic management and business structure at the firm level, and from changes in the external business context within which business is embedded. What is including this integreted change? Nowadays, along with the business functions that necessitate higher expertise qualification and larger investments; logistics activities, which are intimately related with these functions, have become more complex. The thesis will be carry out includes that the integreted supply chain companies would like to benefit from Integrated Supply Chain Management activities due to the reasons such as reducing the costs, focusing on the main activities , increasing the flexibility, reducing the capital expenses for logistics activities, reporting the logistics activities in a more appropriate way, providing the use of information technologies, increasing quality, making connections with the foreign markets and lowering the need for higher level information and ability. There are some key points of Integrated Supply Chain Management as flollows: Outsourcing, Integrration, Green Supply Chain, Storage Management and Process (Cross Docking, Packing, Labeling; Mounting), Stock Management and Controlling, Distribution, Reverse Supply Chain, Nominative Supply Chain, Integreted Supply Chain Management Herewith, I will be perform to explain the Integrated Supply Chaın Logıstıcs logstics on my follow thesis which is my new innovation.