The theme of lost generation in the sun also rises by Ernest Hemingway
Ernest Hemingway'in Güneş de Doğar adlı romanında kayıp kuşak teması
  1. Tez No: 449768
  2. Yazar: ADEM AKALIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GENCER ELKILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Batı Dilleri ve Edebiyatı, Western Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Hemingway, Kayıp Kuşak, 1. Dünya Savaşı, Hemingway, Lost Generation, World War I
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
9. yüzyılda Amerika yüzyıllardır Britanya'da hakim olan Viktorya çağına ait kültür ve özelliklerini taşımaktaydı. Örnek alınan bu sistematik toplumsal değerler 1. Dünya Savaşı'nın 1914'te patlaması ile birlikte büyük bir değişime uğradı. Bu değişiklikler yeni bir hayat tarzını ve bu hayat tarzını benimseyen bir kesim oluşturdu. Hemingway tarafından kaleme alınan bu kesim `Kayıp Kuşak' olarak da adlandırılmaktadır. Bu kuşak savaşa hayatın anlamını bulmak için katılan ve savaşın şiddeti ve yıkıcılığı yüzünden hayal kırıklığına uğrayan insanlardan oluşmaktadır. Savaşta değer duygusunu, inançlarını ve kültürlerini kaybeden bu bireyler aynı zamanda kendi ülkeleri olan Amerika'yı bırakıp başka bir ülke için savaştıktan sonra yine kendi ülkelerinden ziyade başka ülkelerde, özellikle Avrupa'dakilerde yaşamayı tercih ettikleri için `sürgün' olarak da adlandırılırlar.Modernism'in Viktorya kurallarının yerine geçmesiyle birlikte Amerika ve Avrupa'da seküler dünya görüşünün ortaya çıkması, savaşa katılan ve etkilerini hissedebilen insanların süregelen inançlara olan bağlılığı savaşın etkileri nedeni ile yitirmesindendir. Amerika ve Avrupa'da meydana gelen bu değişiklik bir bakıma yeni bir hayata benzetilebilir. Hemingway, bu devri yaşayan bir asker olarak bu değişikliği anlatan romancılardan birisidir. 1926'da yayınlanan ve 1954'te nobel ödülüne sahip olan, Güneş de Doğar adlı romanında ilgi çekici imgelerle bu kuşağı anlatmıştır. Bu kuşağı oluşturan etmenler daha anlaşılabilir bir açıklama getirmek için bu çalışmada analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
America in the 19th century was bearing the Victorian characteristics and cultures that had reigned over Britain for centuries. These systematic social values that were sampled underwent a great change with the breakout of World War I. These changes that the war applied to the individuals? lives affected their thoughts, feelings, beliefs and their style of life. These changes provoked a new style of life and a generation that was enjoying this style of life. Narrated by Hemingway, this generation is called `lost generation?. This generation consists of the individuals that had taken part in war to seek the meaning of life and got disappointed because of the destructiveness and violence in the war. Losing their sense of values, cultures and beliefs in the war, these individuals are called `expatriates? since they preferred to live in other countries rather than their own countries, especially the ones in Europe after struggling for other countries by leaving theirs.With the replacement of modernism into social life instead of Victorian rules, the occurrence of secular world view is due to the fact that war veterans or the ones that could feel the war lost their sense of reliability towards their previous beliefs because of effects of war. This change that occurred in America and Europe may be resembled to a new route in life. As a war veteran who lived in that era, Hemingway is one of the novelists that narrated this change. He portrayed this generation with striking images in his novel named `The Sun Also Rises? which was published in 1926 and had the Nobel Prize in 1954. To get a better comprehension, these elements that constitute lost generation have been analyzed in this thesis.