Assessing the impact of the EU emissions trading system on Co2 emissions: A synthetic control approach
Avrupa Birligi emisyon ticareti sisteminin Co2 salımına etkisinin ıncelenmesi: Sentetik kontrol yaklaşımı
- Tez No: 449946
- Danışmanlar: PROF. DR. MELTEM MÜFTÜLER BAÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: AB emisyon ticareti sistemi, iklim politikası, politika değerlendirmesi, sentetik kontrol method, the EU ETS, climate policy, policy evaluation, synthetic control method
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Sabancı Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
AB Emisyon Ticareti Sistemi sadece AB'nin temel iklim politikasi değil aynı zamanda ilk çokuluslu emisyon üst sınırı ve ticareti sistemidir. Ancak bu politikanın etkinliği konusunda pek çok eleştiri mevcuttur. Bu çalışma sentetik kontrol metodunu kullanarak 2005-2014 dönemi boyunca AB Emisyon Ticareti Sistemi (AB ETS)'nin carbon dioxide salımının azaltılması açısından etkinliğini değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Sentetik kontrol metodu veriye dayalı bir teknik kullanarak karşilaştırmalı vaka analizi çalışmalarında yanlış karşılaştırma vakası seçiminden kaynaklanabilecek potansiyel yanılmayı engeller. Bu çalışma ilk olarak AB ETS'nin olmadığı durumdaki AB-15 ülkelerinin ortalama kişi başına düşen carbon dioxide salımlarının ne olabileceğini hesaplamaktadır. Bu karşıolgusal senaryo Japonya, İsrail ve ABD'nin kişi başına düşen carbon dioxide salımı değerinin ağırlıklı kombinasyonuyla oluşturulmuştur. Gerçek ve karşıolgusal senaryo arasında kişi başına düşen carbon dioxide miktarı farkı AB ETS kaynaklı carbon dioxide salımının miktarını verir. Sonuçlar AB ETS'nin ilk iki yılındaki salım miktarının, sentetik karşılığındakinden kısmen daha fazla olduğunu göstermiştir. AB ETS kaynaklı salım azalmasında iniş çıkışlar olmasına rağmen 2007-2014 yılları arasında gözlemlenen salım miktarı politikanın yokluğunda salınabilecek emisyon miktarından daha azdır.
Özet (Çeviri)
The EU Emissions Trading System (EU ETS) is not only the key climate change policy of the EU but also the first multinational cap-and-trade system. However, there are many critics on the effectiveness of the scheme. This study aims to evaluate the effectiveness of the EU ETS in terms of carbon dioxide emissions abatement during the 2005-2014 period using the synthetic control method. The synthetic control method eliminates the potential bias that can be caused by wrong comparison case selection for comparative case studies by using a data-driven procedure. The study firstly estimates per capita carbon dioxide emissions scenario in the absence of the EU-ETS for the EU-15 average. This counterfactual scenario is reproduced with weighted combination of per capita carbon dioxide emissions values of Japan, Israel and the United States. The difference in per capita carbon dioxide emissions between the actual and the counterfactual EU-15 gives the emissions reduction led by the EU ETS. The results show that the emissions during the first two years of the EU ETS are slightly higher than its synthetic counterpart. Although there are ups and downs in the emissions abatement led by the EU ETS, the observed emissions are lower than the amount that would have been in the absence of the policy between 2007 and 2014.