Etik liderlik davranışlarının örgütsel performansa etkileri üzerine bir araştırma
A survey about the affects of ethical behaviours on organizational performance
- Tez No: 449964
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDAL ŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Etik, Etik Liderlik, Performans, Performans Değerlendirme, Ethic, Ethical Leadership, Performance, Performance Evaluation
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Etik liderler kurum içinde çalışanların güvenlerini kazanmış adalet, eşitlik gibi evrensel duygulara sahip çıkan öncülerdir. Kurumların temelinde etik kuralların yer alması yönetici, işveren ve çalışanlar arasındaki gerilimi önleyebilir Çocukluk ve gençlik yıllarında öğrencilere kazandırılan etik değerler topluma kazandırılan etik değerlerdir. Etik değerlerin bilincinde olan adaletli, farklı fikirlere saygılı, dürüst, ahlaklı bireylerin yetişmesi için okullarda da bu değerleri benimsemiş ve uygulayabilen öğretmen ve idarecilere ihtiyaç vardır. Etik değerler: özellikle kabul ettirilmesi gereken kurullar ve anlayış bütünü olduğu için bu konuda en fazla sorumluluk okul idarecilerine düşmektedir. Bu nedenle okul yöneticileriyle birebir iletişim halinde olan öğretmenlerin davranışları ve performanslarıyla etik liderlerin tutumları arasında bağlantı tezin ana hattını oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
Ethical leaders have gained the trust of the employees in the institutions of justice, is the premise of the universal sense of equality. Take place on the basis of the code of ethics of corporate executives, employers and employees can help prevent tension between the students gain in childhood and teenage years, ethical values are the ethical values to society. Being aware of the ethical values of justice, respectful of different ideas, honest, decent schools for the training of individuals in adopting these values and capable teachers and administrators are required to apply. Ethical values are set up especially for that and understanding that should be imposed on the whole responsibility falls on most school administrators in this regard. Therefore, ethical leaders of the teachers' behavior and performance that is in direct contact with school administrators is the main line of the connection between attitude thesis.