Design of chaotic mobile communication system using arduino
Arduino kullanılarak kaotik mobil haberleşme sistemi tasarımı
  1. Tez No: 450452
  2. Yazar: BRWA ABDULSALAM ABDULRAHMAN ABDULRAHMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZKAN ATAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Arduino GSM shield, Kaotik mobil haberleşme, Kaotik şifreleme, Arduino GSM shield, Chaotic encryption and decryption, Chaotic mobile communication
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Güvenlik ve gizlilik haberleşme sistemlerinde en önemli kaygılardan biridir. Son yıllarda bilgi iletiminin gizliliği için birçok teknik geliştirilmiştir. Bu yöntemlerden biri de kaos temelli şifreleme tekniğidir. Kaos temelli şifreleme, kaos sinyallerinin öngörülememesi ve rastgele bir sayı dizini olması nedeniyle ilgi odağı haline gelmiştir. Bu çalışmada sayısal temelli mobil iletişim sistemi kaotik kriptolama kullanılması amaçlanmış, açık kaynak platformu olan ve birçok donanıma erişim imkanı sağlayan son derece esnek ve genişletilebilir bir işlemci olan Arduino platform kullanılmıştır. Giriş mesajının ASCII kodu kaotik rastgele sayı üreteci tarafından şifrelenmiş ve GSM sistemi üzerinden alıcıya gönderilmiştir. Alıcı tarafta, ASCII kodunu elde etmek için şifre benzer kaotik rastgele sayı üreteci kullanılarak tekrardan şifresi çözülerek elde edilmiştir.Bu sistemin hedefi mobil haberleşme sistemi üzerinden daha güvenli bir SMS haberleşme sistemi gerçekleştirmektir.
Özet (Çeviri)
Security and secrecy are some of the significant concerns in the communications world. In the last years, several encryption techniques had been proposed to improve the secrecy of the information transition. Chaos-based encryption techniques are being exceedingly studied as part of the because of the problem random-look nature and very unpredictable of the chaotic signals. In this study, a digital-based mobile communication system was proposed that uses chaotic encryption code, Arduino platforms was utilized for this work because it possess an open-source prototyping platform, software and hardware very accessible and extremely flexible to be customized and extended. The ASCII code of input message signal was encrypted using a Chaotic Random Number Generator it will send to the receiver side through mobile GSM system. In the receiver side, the ASCII coded message was decrypted using the same Chaotic Random Number Generator code for decryption. The target of this system is to make a more security based on the mobile communication system; the obtained results of this study confirm a secure system for sending and receiving SMS-based on the mobile communication system.