Refah devleti bağlamında kamu harcamalarının değerlendirilmesi: 1990 sonrası Türkiye örneği
Evaluation of public expenditures in the context of welfare state: The case of Turkey after 1990
- Tez No: 451183
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HASAN TÜRKAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Maliye, Economics, Finance
- Anahtar Kelimeler: Refah, Sosyal Refah, Refah Devleti, Transfer Harcamaları, Sosyal Transfer Harcamaları, Welfare, Social Welfare, Welfare State, Transfer Expenditures, Social Transfer Expenditures
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Harran Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 184
Özet
Bu çalışmada, Türkiye'nin 1990 sonrası dönemine ait; eğitim harcamaları, sağlık harcamaları ve sosyal güvenlik harcamaları refah devleti anlayışına göre incelenmiştir. Çalışmanın amacı, Türkiye'nin bir refah devleti olup olmadığının tespit edilmesidir. Çalışma, Türkiye'nin eğitim harcamalarının, sağlık harcamalarının ve sosyal güvenlik harcamalarının yıllar içerisinde arttığı, bu harcamaların milli hesaplar içerisindeki payının yükseldiğini göstermiştir. Çalışma, Türkiye'nin refah devleti yönünde gelişme sağladığını ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
This study examines education, health and social insurance expenditures of Turkey in the aftermath of 1990 in accordance with welfare state. The aim of the study is to find out whether Turkey is a welfare state or not. The research has indicated that education, health and social insurance expenses of Turkey rose in years and their percentage in national accounting system also rose. It has also revealed that Turkey is leading towards a welfare state.