Konut kredilerinde teminat işlemleri
Secured transactions within the context of mortgage loans
- Tez No: 451483
- Danışmanlar: PROF. HÜSEYİN HATEMİ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Konut Kavramı, Konut Finansmanı, Konut Kredisi Sözleşmeleri ve Türleri, Teminat Türleri, Konut Kredilerinde Şahsi Teminat, Kefalet, Garanti, Sigorta, Konut Kredilerinde Ayni Teminat, İpotek, Housing concept”, Housing finance”, Mortgage Loans”, Collateral Types”, Secured Transactions Within the Context of Mortgage Loans”, Personal Security”, Surety”, Guarantee”, Insurance”, Real Security within the Context of Mortgage Loans”, Hypothec”
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 360
Özet
Bu çalışmada, konut kredilerinde teminat işlemleri incelenmektedir. Bu amaçla konut kredisi sözleşmeleri, sözleşmelerin şekli, içeriği ve hükümleri ile birlikte konut finansmanı sözleşmelerinde uygulanan teminat türleri ayrıntılı olarak incelenecektir. Çalışmamızda, Türk Hukuk Sistemi'nin yanı sıra çeşitli ülkelerde uygulanmakta olan konut finansmanı sistemleri de ele alınmıştır. Çalışmada, konut kavramı, konut finansmanı kavramı anlatılarak, finansman yöntemleri ve finansmanı sağlayan kuruluşların finansman karşılığında aldıkları teminatlar ayrıntılı şekilde aktarılacaktır. Konut finansmanında güvence olarak alınan teminatlardan aslen ipotek, kefalet, garanti ve sigorta sözleşmeleri üzerinde yoğunlaşılmış ve kredi kullanıcıları ile kredi sağlayan kurumlar arasında çıkabilecek uyuşmazlıklar ve çözüm yolları aktarılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this research, secured transactions within the context of Mortgage Loans is investigated. For this purpose, types of mortgage loan contracts, form of contracts, content and conditions of the contract and collateral types applied in the mortgage contracts will be examined in detail. In our study, the Turkish legal system , as well as housing finance systems being implemented in various countries are also discussed. By explaining“Housing concept”,“Housing finance”, financing methods and guarantees that funding organizations take in return for mortgage loans will be examined in detail. In our study, we originally have focused on mortgages, sureties , guarantees and insurance contracts and the dispute between the credit institutions and borrowers, and solutions to the problems.