Belediye ve yerel seçim çalışmalarında halkla ilişkiler ekseninde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk faaliyetlerinin seçmen davranışına etkisi (Atakum ilçesi örneği)
Effects of social responsibility projects performed on the axis of public relations on voters behaviour for municipal and local elections (Atakum district example)
- Tez No: 451838
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İSMAİL CEM FERİDUNOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Relations, Public Administration, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Yerel Yönetim, Belediye, Yerel Seçim, Halkla İlişkiler, Sosyal Sorumluluk, Seçmen Davranışı, Local Monegement, Municipal, Local Election, Social Responsibility, Public Relations, Voter Behavior
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Avrasya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Halkla İlişkiler Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 143
Özet
Atakum İlçesi'nde belediyenin ve yerel seçimlerde halkla ilişkiler ekseninde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk çalışmalarının seçmenin oy davranışına etkisinin incelenerek, seçmenin oy davranışında ; sosyal sorumluluk projelerinden mi, seçmenin lidere olan sempatisinden mi, ideolojik görüşlere göre mi, parti bilinci ile mi oy kullanmakta olduğunu tespit etmek, hangi projelerin halkın tercihini daha çok etkilediğini gözlemleyerek sorularla çözümü aranmaktadır. 30 Mart 2014 yerel seçimi, Atakum İlçesi örneği üzerinden seçmen davranışı ile sosyal sorumluluk çalışmalarının arasındaki ilişkilerin sosyolojik, sosyo-psikolojik ve ekonomik açıdan seçmen davranışına etkileri araştırılmıştır. Araştırmaya Atakum İlçesi'nde gerçekleştirilerek 420 kişi katılmıştır. Araştırma kapsamında anket uygulanmış ve anket sonuçları Statistical Packages for the Social Sciences (SPSS 16.0) programı kullanılarak istatistiksel olarak analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In Atakum detroit, the effects of social responsibility projects performed on the axis of public relations on voter behaviour was examined through the research. Social responsibility projects, sympathy level to the party leader, sympathy to the ideologic opinion at the parth and the party awareness levels were questioned to determine the effects on voter behaviour. March 30, 2014 local elections, the effects of voter behavior and social responsibility studies on sociological, socio-psychological and economical voter behavior through the Atakum District sample were investigated. The research took place in Atakum District and 420 people were participated in it. Suneys were implemented as a part of the, research and results of the surveys were analysed statically by using SPSS 16.0 program. As a conclusion the research shows that social responsibility projects have an important impact on people's voting behaviour.