Kurumsal sosyal sorumluluk algılarının demografik değişkenler açısından incelenmesi: Demir-çelik sektörü örneği
Analysis of corporate social responsibility perception in terms of demographic values: A sample of steel sector
  1. Tez No: 452146
  2. Yazar: BUKET BOZKURT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FATMA ZEHRA TAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS), Demografik Değişkenler, Corporate Social Responsibility (CSR), Demographic Variables
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Kurumsal sosyal sorumluluk (KSS), işletmelerin ekonomik faaliyetlerini yerine getirirken iç ve dış çevresindeki sorumlu olduğu kişi ve alanlara karşı da ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesi olarak tanımlanabilmektedir. Eski bir tarihe sahip olan KSS kavramı, toplum dinamikleri, din ve kültürlerin etkisiyle ortaya çıkmış ve bulunduğu dönemin şartlarına göre değişikliklere uğrayarak günümüze ulaşmıştır. Kurumsal sosyal sorumluluğa ilişkin algılamaların demografik değişkenler açısından incelenmesinin amaçlandığı bu çalışmada, veri toplama yöntemi olarak anket yöntemi kullanılmıştır. Verilen analizi istatistik paket programıyla yapılmış, güvenirlik analizi, frekans analizi, ANOVA ve t testi ile değerlendirmeler yapılmıştır. Araştırma sonucunda katılımcıların KSS'ye yönelik algılamalarının, eğitim durumu, mesleki pozisyon ve mesleki deneyim açısından farklılık gösterdiği gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Corporate social responsibility (CSR) can be as the fullfiling obligations of the individuals and areas responsible for the internal and external environment while the organizations perform their economic activities. CSR has a long history, it has changed with dynamics of society, religion and culture. This study aims to examine the perception of employees about corporate social responsibility in terms of demographic variables. Data collection method which has been chosen for this study is survey method. The data obtained through research are analyzed by using statistics hardware programme and the data is evaluated by reliability test, frequency analysis, ANOVA test, t test. The results indicate that there are significant differences in employees' perception of CSR according to education, occupational position and occupational experience.