Iletişim araçlarıyla elde edilen kazancın şeri kural ve hükümleri
ضوابط الاستثمار في وسائل الاعلام
- Tez No: 452219
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM ÖZDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Hukuk, Religion, Law
- Anahtar Kelimeler: the Koran, controls, investment, legitimate, and the media
- Yıl: 2017
- Dil: Arapça
- Üniversite: Bingöl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İslam Hukuku Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 206
Özet
Tez, basın yayın organlarındaki yatırım konseptini ele almakta ve tezin başlığında yer alan kavramları açıklamaktadır. Aynı zamanda İslam hukuku ve fıkhi deliller çerçevesinde basın yayın organlarındaki yatırımın hükmünü işlemektedir. Daha sonra basın yayın organlarındaki yatırımla ilgili İslam şeriatının belirlediği en önemli akidevi ve ahlaki esasları açıklığa kavuşturmaktadır. Bununla birlikte tezimiz, yatırımcıların söz konusu esaslara bağlı kalmaları durumunda ortaya çıkacak sonuçları gözler önüne sermektedir. Çalışmamız, yatırımın teklifî hükmü, yatırımcılar ve yatırımı denetleyen kurumlarla ilgili hükümlerle son bulmaktadır. Böylelikle tezimiz, sonuç kısmında en önemli sonuçlara ulaşmaktadır. Tezimiz, Kuran ve sünnetten birçok delili de içermektedir. Daha doğrusu düşünceleri kanıtlamaya çalışırken Kur'an ve sünnetten birçok delilin içeriğinden (medlûl) destek almaktadır. Vatandaşın dikkat etmesi gereken birçok yerde soru ve cevap şeklinde olmuştur. Daha sonra tezle ilgili ortaya çıkabilecek sorunlara değinmiştir. Anahtar Kelimeler Kur'an- karim, Kaideler, Yatırım, Şeriat, Basın ve Yayın Organları
Özet (Çeviri)
This Abstract deals with the Statement of the Investment Conception in the Median Institutions and the definition of the implemented Terminology, afterwards it displays the judgment of median Investment in point of view of Islamic Sharia, it proves with evidence and the enormous obligations, which the Sharia states the investment in media whether it relates to Belief or Ethics as the Abstract presents the traces of the implementation of this commitment by Investors. The Abstract concludes the most results in conclusion of the stated or specified judgment or the judgments concerning investments by themselves or in connection with Institutions, which runs the Investment or directs it.