Milletlerarası özel hukukta elektronik sözleşmeler
Electronic contracts in international private law
  1. Tez No: 453229
  2. Yazar: SEMİHA ÖNDER BALAMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SÜLEYMAN DOST
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: E-commerce, e-contracts with foreign character, e-signature, conflict of laws, dispute resolution
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 182
Özet
İnternet teknolojisinin gelişmesiyle birlikte elektronik ortamda yapılan hukuki işlemlerde artmıştır. Bu durum ticari alanda etkili olmuş ve elektronik ticaret kavramını oluşturmuştur. Ticari sözleşmelere ilişkin hususların da artık internet ortamında kurulması elektronik sözleşmeleri ortaya çıkarmıştır. Elektronik sözleşmeler hem işletmeler arası hem de işletme ve tüketiciler arası kurulabildiğinden, bu tezde bu sözleşmeler her iki açıdan değerlendirilmiştir. Elektronik sözleşmelerin yapılmasında coğrafi sınır engeli olmaması, yabancı unsurlu elektronik sözleşmelerin artmasına sebep olmuştur. Tezin konusu olan milletlerarası özel hukukta elektronik sözleşmeler, yabancı unsurlu olduğu için bu sözleşmelerden doğan uyuşmazlıkların çözümü, kanunlar ihtilafı kuralları çerçevesinde ele alınmıştır. Tezde elektronik sözleşmelerden doğan uyuşmazlıklara uygulanacak hukuk ve bu uyuşmazlıkların çözüm yolları ayrıntılı şekilde incelenmiştir. Anahtar Kelime: E-ticaret, yabancı unsurlu e-sözleşme, e-imza, kanunlar ihtilafı kuralları, uyuşmazlık çözümü
Özet (Çeviri)
With the development of Internet technology, the number of electronic transactions in legal sphere has increased. This is true for commercial areas which lead to the development of the electronic commerce concept. Since commercial contracts today are also developed online, this has lead to the establishment of the electronic contracts. Electronic contracts can be established as business to business (B2B) as well as business to customer (B2C); this thesis examines electronic contracts in view of both respects. Since electronic contracts know no geographical boundaries, electronic contracts often have foreign character. Since the subject of this thesis which is electronic contracts in international private law possess foreign character, disputes arising out of these contracts are dealt in this thesis with conflict of laws. This thesis examines disputes arising out of electronic contracts, laws applicable to such disputes and dispute resolution rules in detail.