Aile işletmelerġnde yeni bir yönetim anlayışı olarak aile işletmeleri ofisi: Bir vaka çalışması
Family office as a new management perspective in family businesses: A case study
- Tez No: 454274
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞABAN ÇELİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: aile ofisi, sürdürülebilirlilik, aile işletmesi, varlık yönetimi, vaka analizi, Family office, sustainibility, family business, asset management, case study
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yaşar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bu çalışmanın amacı, aile işletmelerinde yeni bir yönetim anlayışı olan aile ofislerinin yapılarını, faaliyetlerini, performanslarını ve sorunlarını incelemektir. Bu amaç kapsamında, vaka analizi yöntemi kullanılarak bir aile ofisi incelenmiştir. Araştırma yöntemi olarak belirlenen vaka analizinin araştırma tasarımı iki aşamadan oluşturulmuştur. Birinci aşamada, aile ofisinin kuruluş amaçları ile faaliyetlerine ilişkin veriler elde edilmiştir. İkinci aşamada, aile ofisinin faaliyet yoğunluğu, performansı ve karşılaşılan sorunları araştırılmıştır. Araştırma sonuçları, aile ofisinin yapısı, faaliyetleri, performans etkinliği ve sorunlarına ilişkin bulgular sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
The purpose of the present study is to examine structures, operations, performances and problems of the family offices which is considered as a new management perspective in family businesses. In the context of this purpose, a family office is examined by using a case study method. The research setting of determined case study method is structured into two parts. In the first part, the information regarding to the establishment purposes and operations of family office were gathered. In the second part, operation intensity, performances and problems encountered of family office were investigated. The research findings shed the light on the evindence associated with the stucture, operations, performances and problems of family office.