Kurumsal iletişim çalışmalarının kurum imajı üzerindeki rolü: Bir sağlık işletmesine yönelik araştırma
The role of corporate communication activities on corporate image: Research on a health care operation
- Tez No: 454288
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FERAH ONAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İletişim Bilimleri, Health Care Management, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal İletişim, Kurumsal İmaj, Sağlık İşletmesi, Corporate Communications, Corporate Image, Healthcare
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yaşar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
Günümüzde birçok kuruluş kurumsal imajlarını olumlu anlamda yükseltmek için çeşitli çalışmalarda bulunmaktadırlar. Fakat yapılan çalışmalarla imajlarını, kurum tarafında istenilen şekilde yansıtmanın en doğru ve etkili yolu kurumsal iletişim çalışmalarına verilen önem doğrultusundadır. Kurumsal iletişim çalışmaları, hedef kitleler üzerinde belirli bir imajın ve güvenin, itibarın sağlanmasını da önemli bir rol üstlenmektedir. Fakat olumlu kurumsal imajın oluşması için sağlık işletmeleri de kurumsal iletişim çalışmalarının önemini kavrayarak, ihtiyacın farkında olması gerekir. Böylece temeli sağlam, sarsılmaz, istenilen bir kurumsal imaj ile hedef kitlelerine ulaşarak varlıklarını başarılı bir şekilde sürdürebilirler. Bu çalışma; kurumsal iletişim kavramı, kurumsal iletişim çalışmaları, ve kurumsal iletişim çalışmalarının kurum imajı üzerindeki rolü üzerinden, bir sağlık işletmesi olan hastanenin yönetim kadrosundan, hasta hizmetler müdürü ile yüz yüze derinlemesine görüşme tekniği ile sorulara cevap vermesi, aynı zamanda 7 hasta ve 7 hasta yakınları ile odak grup görüşmesiyle görüşmenin gerçekleştirilmesi ile ortaya çıkan sonuçlara dayanarak açıklanmaktadır. Araştırma sonuçlarına göre; sağlık işletmesinde olumlu kurumsal imaj oluşturulması için kurumsal iletişim çalışmalarına önem verilmesi ve bu çalışmaların farkındalık yaratarak uygulanması gerekir.
Özet (Çeviri)
Today, many organizations are working on a variety of projects to enhance their corporate image positively. However, the most accurate and effective way of reflecting the images on the institutional side with the works done is towards the importance given to the corporate communication practices. Corporate communication practices play an important role in ensuring a certain image and trust in the target groups. But in order to create a positive corporate image, it is necessary to realize the importance of corporate communication studies in health enterprises and to be aware of need for them. Thus, the institutions can sustain their assets successfully by reaching their target groups with a firm, stable and desired corporate image. This work; The concept of corporate communication, corporate communication practices, and the role of institutional communication studies on the image of the institution, the management team of the hospital, which is a healthcare institution, responded to the questions with a face-to-face interview technique with the director of patient services. At the same time, based on the results of the interview two focus groups were made both with 7 patients and 7 patients relatives. According to the results of the research; it is necessary to attach importance to corporate communication practices in order to create a positive corporate image in health management and to apply these practices by creating awareness for corporate communication.