İdeal yapısında yeni bir araştırma
A new investigation in the structure of ideal
- Tez No: 457051
- Danışmanlar: PROF. DR. ERDAL EKİCİ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: P^⋆-kapalı Küme, P^⋆-açık Küme, PC^⋆-kapalı Küme, PC^⋆-açık Küme, P^⋆-closed Set, P^⋆-open Set, PC^⋆-closed Set, PC^⋆-open Set
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
Bu tezde ideallerdeki kümeler kullanılarak tanımlanan P^⋆-kapalı kümeler sunulmaktadır. Bu kavram ideal uzaylardaki kümeler üzerinde yeni bir yaklaşımdır. P^⋆-kapalı kümelerin sınıfı *-operfect kümelerin ve ⋆-açık 〖ön〗_I^*-kapalı kümelerin bir üst sınıfıdır. Üstelik, bu tezde PC^⋆-kapalı kümeler kavramı tanıtılmaktadır. PC^⋆-kapalı kümeler, 〖ön〗_I^*-açık ve 〖ön〗_I^*-kapalı kümeleri, 〖RPC〗_I ve 〖ön〗_I^*-kapalı kümeleri, 〖RPC〗_I ve zayıf I_rg-kapalı kümeleri kapsamaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis presents P^⋆-closed sets defined by using the sets in ideal. This concept is a new approach on the sets of ideal spaces. The class of P^⋆-closed sets is a superclass of *-operfect sets and ⋆-open pre_I^*-closed sets. In this thesis , the concept of PC^⋆-closed sets is introduced. PC^⋆-closed sets contain pre_I^*-open and pre_I^*-closed sets, 〖RPC〗_I and pre_I^*-closed sets, 〖RPC〗_I and weakly I_rg-closed sets.