Göllüdağ volkanı (Niğde) briyofit florası
The bryophyte flora of Golludag volcano (Nigde)
  1. Tez No: 457243
  2. Yazar: MUSTAFA KARAKAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TÜLAY EZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Botanik, Biology, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: Briyofit, flora, Göllüdağ, volkan, Niğde, Türkiye, Bryophyte, flora, Göllüdağ, volcano, Niğde, Turkey
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Bu çalışmada Göllüdağ Volkanı (Niğde) Briyofit Florası araştırılmıştır. Çeşitli habitatlardan toplanan 374 briyofit örneğinin teşhisi sonucunda 20 familya, 43 cins ve bu cinslere ait toplam 103 takson (100 yapraklı karayosunu, 3 ciğerotu) saptanmıştır. Bu taksonlardan 9 tanesi B8 karesi için yeni kayıt, Grimmia incurva Schwägr. ve Schistidium umbrosum (J.E.Zetterst.) H.H. Blom Türkiye için yeni kayıttır. Araştırma alanında en yaygın ilk iki familya; Pottiaceae (27 takson) ve Grimmiaceae (18 takson) dir. En yaygın cinsler Grimmia (12 takson) ve Syntrichia (9 takson) dır. Tortula subulata Hedw. ve Syntrichia ruralis (Hedw.) F.Weber & D.Mohr alanda en yaygın türlerdir.
Özet (Çeviri)
In this study, the bryophyte flora of Göllüdağ Volcano (Niğde) was investigated. As a result of the identication of the 374 bryophyte specimens, collected from several habitats, total 103 taxa (100 mosses, 3 liverworts) belonging to 20 families and 43 genera were determined. Nine of them are new records for B8 square, Grimmia incurva Schwägr. and Schistidium umbrosum (J.E.Zetterst.) H.H. Blom are new record for Turkey. The largest two families in the study area are Pottiaceae (27 taxa) and Grimmiaceae (18 taxa). The widespread genera are Grimmia (12 taxa) and Syntrichia (9 taxa). Tortula subulata Hedw. and Syntrichia ruralis (Hedw.) F.Weber & D.Mohr are the most common species in the study area.