Android işletim sisteminde ilk yardım paketi
- Tez No: 457960
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NURŞEN TOPÇUBAŞI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Temel ilk yardım, Temel ilk yardım eğitim süreci, Temel ilk yardım test, İlk yardım soruları, Adding new knowledge and questions, Basic first aid, Basic first aid testing, First aid questions
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Okan Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Bu yüksek lisans tez çalışmasında“Temel İlk Yardım”mobil uygulama süreçleri anlatılmaktadır. Uygulama, ilk yardım gerektiren hallerde başvurulması gereken müdahale adımlarını gösterecek ve temel ilk yardım eğitimi sertifikasını alacak kişiler için yol gösterici olacaktır. Uygulama 4 başlık altında işlenmiş olup ilk yardım, ek bilgi, eğitim süreci ve test kısımlarından oluşmaktadır. İlk yardım bölümünde; temel ilk yardım müdahale konuları, video ve acil yardım numarasının hızlı arama tuşu bulunmaktadır. Eğitim süreci bölümü; temel ilk yardım eğitimi alacak kişiler için eğitim sürecini, sınav adımlarını ve sertifika sürecini anlatmaktadır. Test bölümünde; 8 adet test uygulaması ve sorularım bölümü bulunmaktadır. Kullanıcı, test sorularım kısmında ve ek bilgi bölümünde; yeni müdahale adımları ve yeni test soruları yazabilmektedir. Ek bilgi ve test sorularım ekranında verilerin tutulması için Android - SQLite database yapısından yararlanılmıştır. Temel ilk yardım uygulaması akıllı telefonlar arasında yaygın olarak kullanılan android işletim sisteminde geliştirilmiştir. Eclipse ortamında java programlama dili kullanılarak yazılmıştır. Uygulama herhangi bir ücret ödemeden Google Play (android uygulama market)“Temel İlk Yardım”ismi ile aratılarak indirilmektedir.
Özet (Çeviri)
In this postgraduate thesis work“Basic First Aid”will be discussed mobile application processes. Also basic first aid training will be a guide for people who want to get the certificate. The application is processed under four headings first aid, additional info section, training process and test. In the first aid section; there are basic first aid intervention subjects, a speed dial button and videos and emergency numbers. Training process section; describes training process, examination and certification process stages for people who want to get first aid certificate. In the test section; there are 8 test application and questions section. In the additional info section and test questions section; in the additional info section new intervention steps and new test questions can be created by people who will use the application and it can be added. Was utilised of Android SQLite database structure for to keep the data in the additional info and test questions screen. Basic first aid application is commonly used between smart phones android operating system has been developed. Written using the java programming language in the Eclipse environment. Application be downloaded with searching ''Basic Firstid'' without paying any fees to the Google Play (Android app store).