TMS 8 kapsamında muhasebede hata ve hilenin tespiti ve şirketlerin bağımsız denetim raporlarının incelenmesi
  1. Tez No: 458516
  2. Yazar: SULTAN EZGİ AKALIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NALAN AKDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Etik, Muhasebe Hataları ve Hileleri, Finansal Tablolar, Denetim Raporu, Ethic, Accounting Mistakes and Fraud, Financial Statements, Audit Report
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Başkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bu tezin amacı, muhasebede hataların ve hilelerin önlenmesi, açıklanması, çözüm yollarının belirlenmesidir. Şirketlerin denetim raporları alınmıştır ve denetçilerin görüşlerine göre durumları incelenmiştir. Birinci bölümde, muhasebe ile ilgili genel bilgiler verilmektedir. İkinci bölümde, TMS-8, muhasebe hataları ve hileleri hakkında bilgi verilmekte, hileleri önleme ve ortaya çıkarma yöntemleri açıklanmaktadır. Üçüncü bölümde, finansal tablolar hakkında bilgi verilmekte, bilanço ve gelir tablosu hesaplarındaki hileler tanımlanmaktadır. Türk Muhasebe Sisteminde olası hileli işlemlerin varlığı açıklanmaktadır. Son olarak, denetim raporlarının gözlemlenmesiyle şirketlerin karşılaştıkları hatalar, hileler, usulsüzlük ve eksikliklerin varlığı araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this dissertation is to prevent accounting mistakes and fraud, to explain, to determine solution. Companies' audit reports were observed and the situations met were investigated according to the auditor's opinions. In the fırst part, general information on accounting is mentioned. In the second part, information about TAS-8, accounting mistakes and fraud are given, the methods to prevent and reveal fraud are explained. In the third part, information about financial statements are given, fraud on balance sheet and income statement accounts are defined. The existence of possible fraudulent transactions in the Turkish Accounting System are being explained. In the last part, an application is inserted, with the observation of audit reports, the existence of faults, fraud, irregularities and deficiencies companies face are investigated.