Örgütsel güven-iş tatmini ilişkisi : İstanbul'daki 4-5 yıldızlı otellerde çalışanlar üzerine bir araştırma
The relationship between organizational trust and job satisfaction: A study on 4-5 stars hotel employees in İstanbul
  1. Tez No: 458558
  2. Yazar: SEHER AYDIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KAZIM OZAN ÖZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: ĠĢ tatmini, Örgütsel Güven, Otelcilik, ÇalıĢanlar, Job Satisfaction, Organizational Trust, Hotel Management, Employees
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Nişantaşı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bu çalışmanın temel amacı İstanbul'daki 4-5yıldızlı otellerde çalışan işgörenlerin örgütsel güven ile iş tatmini düzeylerininin belirlenmesi ve bu değişkenler arasındaki ilişkiyi ölçmektir. Bu nedenle çalışanların örgüte, yöneticiye ve çalışma arkadaşlarına olan güveni ile iş tatmininin önemi araştırılmıştır.İş tatmini, işin özellikleri ile çalışanların istekleri birbirine uyduğu zaman gerçekleşen ve çalışanın işini sevmesini sağlayan bir olgudur. Örgütün amaçları, iş tatmin düzeyi sağlandığında çalışan için önem taşır. Araştırmanın evrenini 2016 yılı Mayıs-Haziran ayları İstanbul otelcilik sektöründe çalışanlar oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini ise basit tesadüfi örneklem yöntemiyle 18 otel işletmesindeki 416 işgören oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
The main aim of this research is to determine the level of organizational trust perception and job satisfaction of the 4-5 stars hotel employees in İstanbul and to examine the relationship between these variables. Thus the importance of trust towards organization, manager and other employees and job satisfaction has been searched. Job satisfaction is the case provide satisfaction saturation that exist when the characteristics of job and employee requests fits each other. The objectives of the organization are important for employees when job satisfaction is achieved. The population of the study involves employees of hotels in İstanbul in May-June 2016. The sample of research involves 416 employees of 18 hotels in İstanbul and simple random sample has been chosen for this study.