Reklam stratejilerinin popüler kitaplar üzerindeki rolü
The role of advertisement strategies on popular books
- Tez No: 458559
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SERKAN AKGÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Reklamcılık, İşletme, Advertising, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kitap, Popüler, Reklam, Yayınevi, Book, Popular, Advertisement, Publishing House
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Nişantaşı Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Reklam stratejilerinin popüler kitaplar üzerindeki rolünü konu alan bu tez, reklam kavramı ve popüler kitap kavramını açıklığa kavuşturarak popüler kitaplar üzerine uygulanmakta olan ve henüz uygulanmaya başlanmayan reklam stratejilerini konu almaktadır. Birinci bölümde reklam kavramı açıklanmış ve gelişen teknolojinin sunduğu yeni mecralarda uygulanan reklam faaliyetlerinin önemi vurgulanmıştır. Markaların uyguladığı reklam faaliyetlerine örnekler verilmiştir. İkinci bölümünde yayıncılık sektöründe kullanılan reklam faaliyetleri açıklanmış ve internet reklamcılığının çeşitliliği vurgulanarak internet reklamcılığında kullanılan güncel tekniklere yer verilmiştir. Üçüncü bölümde popüler kitap kavramı ifade edilerek derinlemesine mülakat metodu kullanılarak oluşturulan tablo çerçevesinde popüler kitaplar üzerinde uygulanan reklam stratejileri anlayışına açıklık getirilmiş ve elde edilen bulgular ışığında öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The subjects covered in the thesis on the role of advertisement strategies on popular books are advertesiment concept and popular book concept. The thesis demistifies the advertisement strategies which are currently being applied on the popular books and which are not yet applied. On the first part, advertisement term is explained and the importance of the new advertisement techniques brought by developing technology are emphasized. And few examples of the well known brands on some advertisement techniques are let take place. On the second part, the advertisement techniques applied on the publishing sector are explained and the variety of the internet advertisement are emphasized. The present techniques applied on intetnet advertisement are studied. On the third part, popular book term is explained and the chart formed by interview method is examined. The advertisement strategies applied on popular books are examined in the scope of chart results. Taking the results into consideration some reccomendations are given in the solution part.