Ortaokul öğrencilerinde maddi değerlere ve narsisizm
Material values ​​and narcissism in middle school students
  1. Tez No: 458748
  2. Yazar: ERDEM ÇEBİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET AKIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Psikoloji, Psychology
  6. Anahtar Kelimeler: Narsisizm, maddi değerler, çocuklar, Narcissism, material value, children
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Psikoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Klinik Psikoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu çalışma çocuklarda maddi değerler ve narsisizm düzeyleri arasındaki ilişkileri incelemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada çocuklarda maddi değer ve narsisizm düzeyinin yaş, cinsiyet, fiziksel görünüm, gelir düzeyi,akademik başarı,ebeveyn tutumu değişkenlere göre anlamlı farklılık gösterip göstermediği detaylandırılmıştır. Araştırma 147 kişilik örneklem üzerinde yapılmıştır. Anova, t testi kullanılmıştır. 10-13 yaş grubundaki öğrencilerde yapılan çalışmaya göre maddi değerler açısından yaş düzeyleri-akademik başarı arasında anlamlı farklılık olduğu ve narsisizm açısından öğrencilerin yaş düzeylerine göre anlamlı farklılık bulunduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study was designed to examine the relationship between material values ​​and levels of narcissism. In the study, the material values ​​and narcissism level of the children showed significant differences according to age, gender, physical appearance, income level, academic achievement, parental attitude variable. The study was conducted on a sample of 147 people. Anova, t test was used. In the 10-13 age group, significant differences can be determined according to the age levels of the students in terms of material values, differences in significance and narcissism.