Girişimciliğin ilk aşamasında finansman temin yolları ve finansman temininde karşılaşılan sorunlar: Gaziantep ilinde bir uygulama
In the first phase entrepreneurship providing financing : An application in the province of Gaziantep
- Tez No: 458785
- Danışmanlar: PROF. DR. İBRAHİM YILDIRIM
- Tez Türü: Doktora
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Girişimciliğin ilk aşaması, finansman temini, finansman temin sorunları, the first stage of entrepreneurship, finance assurance, the problems of finance assurance
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 194
Özet
Bugün işletmeler gelişen dünya pazarlarında rekabette bulunarak ekonomik ve finansal açıdan avantaj sağlamaktadırlar. İşletmeler, girişimcilerin temel özellikleri ile teknolojiyi kullanan ve geliştiren işletmeler olarak ülkelerin kalkınmasında önemli rol oynamaktadır. Teknolojik yeniliklerin yanında inovasyona da yatırım yaparak gelişimlerini tamamlarlar. Ancak her alanda olduğu gibi, girişimciler finansal açıdan da sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Dolayısıyla işletme sayısının artarak ülkeye katkıda bulunabilmesi için finansman teminindeki sorunları farklı olan girişimcilerin desteklenmeleri ve yönlendirilmeleri gerekmektedir. Bu noktada, girişimcileri desteklemek amacıyla kamu kurum ve kuruluşları ve diğer kuruluşlar faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu araştırmanın temel amacı, girişimciliğin ilk aşamasında finans temin yollarının belirlenerek finansman temin yönteminde karşılaşılan sorunları ortaya koymaktır. Bununla birlikte, bu çalışmada Türkiye'de girişimciliğin temel özellikleri, girişimcilik finansman türleri ve finansman temininde karşılaşılan sorunlara yönelik önerilerin sunulması amaçlanmaktadır. Araştırma kapsamında nitel ve nicel araştırma yöntemleri uygulanmıştır. Nicel araştırma kapsamında, 408 girişimciye anket uygulanmış, nitel araştırma kapsamında ise 180 girişimciyle yüz yüze görüşmeler yapılmıştır. Araştırma yöntemlerinden elde edilen veriler, çeşitli istatistiksel analizlere tabi tutulmuştur. Girişimciliğin ilk aşamasında, girişimcilerin finansman temininde karşılaştıkları sorunlar belirlenerek, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinde bulunulmuştur. Bu araştırmanın sonucunda, girişimciliğin ilk aşamasında, girişimcilerin finansman temin yöntemi konusunda yeterli derecede bilgi sahibi olmadıkları ve kendi kaynaklarını daha çok kullandıkları tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Today, we are growing in world markets to take advantage of the economic and financial aspects in competition. Businesses, entrepreneurs as the key features of the countries with developed technologies and businesses that use plays an important role in development. They complete their development by investing in innovation alongside technological innovation. In addition to these, the maximum social benefit that offers features to provide employment, businesses make it important. However, as in all areas, entrepreneurs are faced with the problem financially. Therefore, problems in funding to be contributed to the increase of the number of enterprises in the country must be supported and guided entrepreneurs are different. At this point, public institutions and other organizations to support entrepreneurs carry out their activities. The main aim of the research is determining the way in providing finance entrepreneurship foundation phase is to determine the differences between provinces. However, the main features of entrepreneurship in Turkey in this work, entrepreneurship, forms of financing and financing is intended to provide recommendations for the problems encountered in obtaining. In the context of the study, qualitative and quantitative methods were performed. Within the quantitative study, 408 entrepreneurs were surveyed and 180 entrepreneurs were interviewed. The data obtained from the study methods were studied with various statistical analyses. The problems faced by entrepreneurs in the first stage of entrepreneurship, at the finance assurance are determined; suggestions for solutions to these problems have been made. As a result of these analyses; the first stage of entrepreneurship, It has been found out that entrepreneurs do not have enough knowledge about financing assurance' s method and use their own resources more.