Gaziantep ili Şahinbey ilçesi ilköğretim okullarında ortaokul öğrencilerinin okul başarısına aile etkisinin değerlendirilmesi
  1. Tez No: 458792
  2. Yazar: SİNAN KARABENLİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EDİBE SÖZEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Aile, Okul, Başarı, Okul Başarısı, Aile Katılımı, Family, School, Success, Success in School, Family Involvement
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 44
Özet
Aile, bir bireyin yaşamının şekillenmesine etki eden temel bir olgudur. Anne karnından başlayarak bireyin kişiliğinin oluşmasında, sosyal bir varlık olmasında en etkili unsurdur. İnsan kişiliğine bu denli etki eden bir unsurun okul başarısına etki etmemesi ise yadsınamaz bir gerçektir. Aile fertlerinin öğrenim seviyesi, gelir seviyesi, ailede yaşayan birey sayısı gibi özelliklerinin yanı sıra ebeveynlerin çocuğa yaptığı psikolojik, ekonomik, sosyolojik vb. destekler okul başarısını olumlu ya da olumsuz olarak etkiler. Bu çalışmada çocuğun okul başarısına olan aile etkisi belirlenmeye çalışılmıştır. Bu çalışmayı sonuçlandırmamda görüşleri ile katkıda bulunan değerli hocam Prof. Dr. Edibe SÖZEN'e çok teşekkür eder, çalışmanın tüm ilgililere yararlı olmasını dilerim.
Özet (Çeviri)
Family is a basic fact that affects the shaping of an individual's life.Starting from the mother's womb,Family is the most influential factor in the formation of an individual's personality and in the process of becoming a social being. That Such a factor affecting human personality remarkably affect considerably the school performance is an undeniable truth. Psychological,economical and sociological supports that parents provide to children affect the school performance of the childen positive or negative in addition to characteristics like educational level and income level of the family members,number of the individuals living in the family.We try to determine the family affect on school performance of the children in this study. I kindly thank to my valuable academic Prof. Dr. Edibe SÖZEN for contributing with her opinians to conclude this study and I hope that my study will be useful for all relevants.