Optimal scheduling of home electrical appliances and power resources
Elektrikli cihazların ve güç kaynaklarının optimal zamanlandırılması
  1. Tez No: 458984
  2. Yazar: HASAN İZMİTLİGİL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HANİFE APAYDIN ÖZKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Enerji yönetimi, akıllı elektrikli cihazlar, yenilenebilir enerji kaynakları, şarj edilebilen hibrid elektrikli araç, tam sayılı doğrusal programlama
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
Bu tezde, elektrik maliyetinin azaltılması ve anlık yüksek güç talebinin“önlenmesini amaçlayan ve bunu yaparken kullanıcı konforunu da dikkate alan çevrimdışı bir ev enerji yönetim sistemi ”önerilmiştir. Önerilen sistem kontrol edilebilir,“ yan-kontrol edilebilir ve kontrol edilemez olarak sınıflandırılan akıllı elektrikli cihazlar, güç kaynakları (şehir şebekesi, akü bankası, fotovoltaik sistem), haberleşme a”gı, merkezi kontrolcü ve şarj edilebilen hibrid elektrikli araçtan oluşmaktadır. Her günün başında kullanıcı talep, güç kaynağı ve akıllı elektrikli cihazların durum bilgilerinin merkezi kontrolcü tarafından toplandgı bu sistemde, g'uç kaynaklarının ve akıllı elektrikli cihazların verimli kullanımı için kısıtlar tanımlanmıştır. Güç kaynaklarının ve akıllı elektrikli cihazların kontrol“u, bu kısıtlar ve durum bilgileri çerçevesinde maliyeti düşürmeyi amaçlayan tam sayılı doğrusal programlama yöntemi ile çevrim-dışı olarak saklanmaktadır. Ayrıca kontrol edilebilir akıllı elektrikli cihazlara kullanıcı konforunu bozmadan duraklatma imkanı verilmiştir. Yapılan benzetim çalışmaları ”önerilen ev enerji yönetim sisteminin elektrik maliyetini ve anlık yüksek güç taleplerini önemli ölçüde azalttıgını göstermiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, an offline home energy management system is proposed to minimize electrical cost and reduce high peak demand while maintaining user comfort. The system is composed of smart electrical appliances, which are divided into three subclasses as uncontrollable, semi-controllable and controllable, power resources (grid, backup battery, photovoltaic system), communication network, plug-in hybrid electrical vehicle and a main controller. At the beginning of each day, the main controller gathers user requests, power resources and smart electrical appliances information and solves a mixed integer linear programming problem that is subject to smart and energy efficient operation constraints defined for appliances and power resources. The interruption is also allowed in controllable appliances while maintaining user comfort. The solution of this problem provides cost minimizing schedules of controllable appliances and power resources. Simulation results demonstrate that the proposed home energy management system significantly reduces the electrical costs and peak demand.