Küçük ve orta ölçekli işletmelerde işçi ve işveren ilişkilerinde yaşanılan problemler ve çözüm önerileri Konya otomotiv yedek parça sanayi örneği
The problems between the workers and the workers and suggestions for solutions sample of spare part industry in Konya
  1. Tez No: 459597
  2. Yazar: İZZET DİNÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NECATİ KAYHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İşçi, İşveren, Problemler, workers, employers and their problems
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: KTO Karatay Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 148
Özet
Bu çalışma, Konya'da faaliyet gösteren ve yedek parça imalatı yapan işyerlerindeki personellerle işverenler arasında yaşanan problemleri ele alarak, bu problemlerin kaynağını belirlemek ve işverenlerle personellerin uyuşmazlıklarını en aza indirmek için yapılmıştır. Bu çalışmada, işverenlerle personellerin çalışma hayatını düzenleyen hukuki dayanaklara da yer verilmiştir. Birçok sektörde olduğu gibi, halen en önemli iş gücü insandır. Şüphesiz işçi-işveren ilişkilerini düzenleyen en önemli koşul da hiç şüphesiz hukuki kurallardır. Bu çalışmada, ilimizin en güçlü sektörlerinden biri olan Konya otomotiv yedek parça sanayisinin genel bir değerlendirilmesinin ardından, işçi-işveren ilişkileri, hizmet akdi, hukuki tanımlamaları, iş sağlığı ve güvenliği gibi konular açısından incelenecektir. Ayrıca yaptığımız anketle işçilerin ve işverenlerin genel özellikleri, işyerinde karşılaştıkları problemler ile birbirlerinden beklentilerine yönelik elde edilen bulgu ve veriler doğrultusunda ne tür zorluklar, sorunlar ve risklerle karşılaştıkları, bu risk ve sorunları önleme ve/veya en aza indirmeye yönelik yapılmış bir çalışmadır.
Özet (Çeviri)
This research has been made to handle the promlems and reduce the source of problems and minimize the disagreements between the Workers and the employers. In this research, I place legal arrangements which regulates the labor life between the workers and employers. As in lots of sector, the most important power is still man power.Absoulately the rule of the law regulates the employers' and the workers' relationship.In this research, first we are going to review the Konya spare part industry which is one of the most powerful sector in our city. Then we are going to analyse the relationship between the workers and the employers, then we are going to search service agreement, legal explanation, occupational health and occupational safe. These questonoires are made for reducing the risks end problems in place of employment These questonoires are made to search what they expect from eachother, and reduce the risks and problems between them. After examining these titles, we are going to work to reduce and prevent the problems and risks in this sector.