Finansal performans analizi: Borsa İstanbul kurumsal yönetim endeksinde yer alan firmalarda bir uygulama
Financial performance analysis: Borsa Istanbul index of corporate governance in the company areas
  1. Tez No: 459809
  2. Yazar: FATİH AKTAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BEKİR ELMAS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal Yönetim, Finansal Performans, Kurumsal Yönetim Notu, TOPSİS Yöntemi
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Çalışmada Kurumsal Yönetim olgusundan genel olarak bahsedilerek ve finansal performans ölçümünde kullanılan oaranlar açıklanarak firmalar için hesaplanan oranlar TOPSIS yöntemi ile genel firma performansını gösteren tek bir puana çevrilmiştir.2014 yılı için elde edilen performans puanları firmaların o yıllara ait derecelendirme kuruluşu tarafından kendilerine verilen kurumsal yönetim notu ile daha detaylı analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Working in Corporate Governance with a single point of çevrilmiştir.2014 performance scores obtained for the year assigned by the rating agencies belonging to the company that year corporate governance rating shows the overall firm performance with calculated ratios TOPSIS method for oare who explained the company used in the general mentioning and financial performance metrics from case It was further analyzed .