2008 global finansal krizin Türk inşaat sektörüne etkilerinin incelenmesi
- Tez No: 460772
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NESLİHAN TURGUTTOPBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Global Crisis, Effects of the 2008 Crisis, Effects of Crisis Impact on the Construction Sector, Construction Secto
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atılım Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Finansman Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu çalışma 2008 global finansal krizin özellikle Türkiye inşaat sektörüne etkilerine dikkat çekmektedir. Bu çalışma krizlerin oluşum sebebini kısaca özetleyerek 2008 krizinin nasıl global bir etkiye ulaşım sağladığını ve ekonomik şartlar üzerindeki etkilerini incelemiştir. Geniş bir konuyu içeren 2008 global krizini tek bir noktaya yoğunlaşarak incelemek istedik. Ayrıntılarını ve gelişimini inceledğimiz sektör 'inşaat' sektörü olmuştur. Her sektörde yer edinen ülke ekonomisinde ki ilerlemelerde büyük rol oynayan bu sektörün kriz karşısında duruşu ve kriz aşamasında ki gelişimi ve krizin etkisi geçtikten sonra ki yapılanması hakkında bilgi verilmektedir. Anahtar Kelimeler : Global Kriz, 2008 Krizinin Etkileri, Krizin Etkilerinin İnşaat Sektörüne Etkisi, İnşaat Sektörü
Özet (Çeviri)
This study draws attention on the effects of the 2008 global financial crisis especially on the construction sector in Turkey.This study briefly sums up the reasons for the crisis, examining how the 2008 crisis has provided a global influence and its impact on economic conditions. We wanted to focus on the 2008 global crisis, which includes a wide range of issues, focusing on a single point. The sector in which we review the details and development has been the 'construction' sector. This sector, which plays a major role in the progress of the country economy that takes place in every sector, is informed about its posture in the face of crisis and its development in the crisis phase and its restructuring after the impact of the crisis.