Latin kareler ve fano düzleminde etiketlemeler üzerine
On the Latin squares and labeled fano planes
- Tez No: 460854
 - Danışmanlar: PROF. DR. ZİYA AKÇA
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Matematik, Mathematics
 - Anahtar Kelimeler: Afin düzlem, Fano düzlemi, Projektif düzlem, Latin kareler, Affine Plane, Fano Plane, Projective Plane, Latin Squares
 - Yıl: 2017
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Matematik Bilgisayar Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 59
Özet
Bu çalışmada, Latin Kareler ve Etiketlenmiş Fano Düzlemlerinin Kombinasyonlarının özellikleri incelenmektedir. İlk bölümde, gerekli olan bazı tanımlar, Latin Kare kavramı ve özellikleri verilmektedir. Bu bölümdeki genel bilgiler literatürden özetlenerek verilmiştir. İkinci bölümde, Etiketlenmiş Fano Düzlemleri ve Etiketlenmiş Fano Düzlemlerinin Kombinasyonlarının özellikleri incelenmektedir.
Özet (Çeviri)
In this study, Latin Squares and Combinatorial Intricacies of Labeled Fano Planes are investigated. In the first chapter, some definitions needed, the concept and of Latin Square and its properties are given. Infact, this chapter is summarized from some known references. In the second chapter, Labeled Fano Planes and Combinatorial Intricacies of Labeled Fano Planes are investigated.