Effects of Syriza movement on EU integration
Syriza Hareketi'nin AB entegrasyonuna etkileri
  1. Tez No: 461442
  2. Yazar: CEYDA AKSU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖZGE ZİHNİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: European integration, integration theories, Liberal Intergovernmentalism, Syriza Movement
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Kültür Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Avrupa Kıtası'nda bir birlik kurma daha doğrusu entegre olmuş bir Avrupa fikri orta çağlara dayanmakla birlikte İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bu anlamda yapılan çalışmalar daha da hız kazanmıştır. Ancak, tam olarak tamamlanmış bir süreçten bahsedemezken bu süreç için tehlike oluşturabilecek Avrupa'da bir takım gelişmeler yaşanmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Yunanistandaki Syriza Hareketi'dir. 25 Ocak 2015 tarihinde iktidara gelen Syriza Partisi, Avrupa Birliği karşıtı söylemleriyle sadece Yunanistanda ve Avrupada yaşayanların değil tüm dünyanın ilgi odağı haline gelmiştir. Bu oluşum Avrupa Birliği' nin geleceği açısından epey büyük bir önem arz etmektedir. Bu tez çalışmasında da Avrupa Entegrasyonu teoriler ile birlikte ele alınmış ve incelenmiş olup Liberal İntergovernmentelizm teorisi işiğında da Syriza Hareketinin bu entegrasyona etkileri ortaya konulmuştur. Bu etkiler teori bağlamında analiz edilirken de Ekonomik, Siyasi, Jeopolitik ve Sosyal etkiler gibi başlıklardan yararlanılmıştır. Anahtar Kelimeler : Avrupa Entegrasyonu, Entegrasyon teorileri, Liberal İntergovernmentalizm, Syriza Hareketi.
Özet (Çeviri)
Although establishing unity in Europe or creating an integrated Europe dates back to medieval ages as an idea, it has been accelerated through all attempts and scholar works in the period after World War II. But while the process of integration has not been completed yet, some new developments which may endanger the process have been emerging within European Union. Lately Syriza which took power in 25th of January 2015 became the focal point for the people living not only in Greece and Europe but in all over the world for its anti- European views. This new situation is of crucial importance for integration regarding the future of European Union. In this work of thesis the European integration has been analyzed together with integration theories. The effects of Syriza movement to the integration have been evaluated under the light of Liberal Intergovermentalist Theory. While evaluating these interactions on theoretical basis, the outcomes have been summarized under the headings economical, political, geo-political and social.