Sağlık kurumlarında çalışan hekim ve hemşirelerin iş doyumu: Aydın Devlet Hastanesi örneği
The job sati̇sfacti̇on of doctors and nurses worki̇ng in health corporati̇ons: A sample of Aydın State Hospi̇tal
  1. Tez No: 462004
  2. Yazar: AYGÜL BOZKURT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERDOĞAN GAVCAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Hekim, Hemşire, İş Doyumu, Physicians, Nurse, Job Satisfaction
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu çalışmanın amacı, Aydın Devlet Hastanesi hekim ve hemşirelerinin iş doyum düzeylerini etkileyen faktörleri belirlemektir. Bu araştırma Aralık 2012 -Ocak 2013 tarihleri arasında uygulanmıştır. Örneklem için, Aydın Devlet Hastanesi'nde araştırmaya katılmayı kabul eden 80 hekim ve 100 hemşireye anket çalışması yapılmıştır. Literatür incelemesi yapıldıktan sonra veri toplama formu olarak Minnesota İş Doyum Ölçeği, JSS- İş Doyum Ölçeği ve sosyo-demografik özelliklerini baz alarak çalışma koşullarını sorgulayan bir anket uygulanmıştır.Verilerin istatistiksel değerlendirilmesinde Varyans analizi, T testi ve Frekans testi kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine the factors affecting job satisfaction levelsof physicians and nurses of Aydın State Hospital . This study was implementedbetween December 2012 and January 2013. For the sample, a survey was conductedof 80 physicians and 100 nurses who agreed to participate in the survey at AydınState Hospital. After the literature review, a questionnaire surveying the workingconditions based on the Minnesota Job Satisfaction Scale, JSS-Job Satisfaction Scaleand socio-demographic characteristics was applied as the data collection form.Variance Analysis, T-test and Frequency test were used for the statistical evaluationof the data.