The role of tourisim promotion to achieve competitve advantage
Rekabetçi avantaj elde etmek için turizm tanıtımının rolü
- Tez No: 462047
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET GÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Turizm Karması, Pazarlana bilirlik, Turizm Örgütleri, Çevre, Tourism Mix, Marketability, Tourism Organizations, Environment
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bingöl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
Bu araştırma turizm pazarlana bilirliğini ve turizm organizasyonunun rekabet avantajını oluşturmakla ilgilidir. Bu çalışma Süleymaniye valiliğindeki turizm teşkilatı ile ilgili saha araştırması olup turizm pazarlanabilirdik unsurlarının önemini göstermeye çalışmaktır. Özellikle turizm hizmetinin niteliğini belirgin hale getiren 4 ve 5 yıldızlı oteller üzerinde yürütülmüştür. Bu çalışmada, örneklem büyüklüğü (110) çalışan ve genel müdürden oluşmaktadır. Bunlara bir anket uygulanmıştır. Toplanan veriler istatistiksel (SPSS) programla analiz edilmiştir. Araştırma konusu, turizm ürününün sunulduğu maddi çevrenin turistik tesislerinin çoğunun yeteri kadar tanıtılmadığı, açıkça görülmektedir. Turizm, dünya çapında pek çok ülkede endüstri ve birincil ekonomik gelir kaynağı olarak görülüyor, nitelikli ve aktif bu modern gösteriye engel oluyor. Otel pazarlana bilirlik turizmi karışımının faaliyetlerini iyileştirmek için ideal bir yöntem olduğu için modern ve yenilenebilir pazarlana bilirlik kültürlerini benimseme yolunda ilerlemelidir.
Özet (Çeviri)
This research is about studying tourism marketability and its role in creating the competitive advantage for tourism organization. This study is field study on tourism organizations in the Sulaimani governorate in attempt to show the importance of understanding the elements of tourism marketability mix collectively especially the tourism marketability that makes the nature of the tourism service distinct, whereas the study was conducted on 4 and 5 star hotels. The study sample included 110 employees of those hotels with their employment ranks ranging from general manager, line manager, desk employees and hotel management employees. The questionnaire was the main tool in all of the data. Some personal interviews were also held to explain some articles. The answers were analyzed via the statistical (SPSS) program. The problem of the study is apparent in neglecting the majority of tourism facilities of the material environment in which the tourism product is presented. Tourism is looked at as an industry and a source of primary economical income in lots of countries all around the world, qualified and active thwart to this modern demonstration. Hotels should move towards adopting modern and renewable marketability cultures because it is an ideal way to improve the activities of the marketability tourism mix.