Peace and spirituality:Self-reflection as the key to the authentic peace worker
Barış ve maneviyat: Otantik barış çalışarına bir anahtar olarak öz-düşünüm
- Tez No: 463190
- Danışmanlar: Prof. Dr. MAHMUT ARSLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Uluslararası İlişkiler, Sociology, International Relations
- Anahtar Kelimeler: barış, maneviyat, öz-düşünüm, özgünlük, barış çalışanı, peace, spirituality, self-reflection, authenticity, peace worker
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Barış Çalışmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
Maneviyat uzun zamandır barış çalışmalarında değerli bir araç olarak kabul edilmiştir. Maneviyat teriminin birçok anlayışından ve kullanımından açıkça görüleceği gibi, öz-düşünüm maneviyata özgü bir parçasıdır ve kaçınılmaz olarak maneviyatı harekete geçirmektedir ve bunun da maneviyat üzerinde bir rahatlama hissi uyandırmaktadır. Maneviyat, öz-düşünüm, özgünlük ve tamamlanma arasındaki açık bağa rağmen ve manevi barış çalışanının önemli ölçüde etkili olduğu tespit edilmesine rağmen, maneviyata, köz-düşünüme, özgünlüğüne ve barış çalışanının yerine getirilmesine ilişkin bağlantı halen araştırılmayı bekleyen bir konudur. Bu çalışma, bunu değiştirmeyi amaçlamaktadır ve bu olgular arasındaki bağlantıyı gösteren manevi yaklaşımları ve çatışmaya yönelik manevi yaklaşımları, özgünlüğe ilham veren öz-düşünümü gerektirdiği için otantik barış çalışanlarını ortaya çıkaran ilerlemeleri araştırmaktadır. Bu çalışma, özellikle Transrasyonel Barış Felsefesinin ve Çatışmaya Yönelik Transrasyonel yaklaşımın, hem mesleki hem de profesyonel olmayan barış işçisi ile ilişkili olduğu gibi bu olgular arasındaki ayrılmaz bağlantıyı nasıl gösterdiğini ve metodik ve sistematik olarak gösterilen bir çalışma yöntemi ve eğitim gerekliliklerini içerdiğini vurgulamaktadır. Çatışmaya yönelik manevi bir yaklaşım kaçınılmaz olarak barış çalışanının öz-düşünümü, özgünlüğü ve tamamlanmayı motive ettiğini göstermektedir. Çalışma sonuç kısmında ise barış eğitimlerinde manevi barış yaklaşımının entegrasyonun yararlarını ele alarak barış eğitimi programlarına manevi eğitimin entegrasyonunu tavsiye etmektedir ve böylece barış eğitim programları verimli ve yetkili barış işçilerinin ortaya çıkması için gerekli olan tutum ve donanımları tam olarak ve gerçekte somutlaştırılacağını önermektedir.
Özet (Çeviri)
Spirituality has long been recognised as a valuable tool in peace work. It is clear from the many understandings and uses of the term spirituality that self- reflection is an inherent part of spirituality and that self-reflection inevitably motivates authenticity which in turn inspires a sense of fulfilment on the spiritual. Despite the obvious connection between spirituality, self-reflection, authenticity and fulfilment, and despite that the spiritual peace worker has been found to be significantly efficient, the connection between spirituality, self-reflection, authenticity, and fulfilment of the peace worker remains to be explored. This study aims to change that, and explores spiritual approaches that demonstrate the connection between these phenomena, and advances that spiritual approaches to conflict ensures authentic peace workers because they inevitably require self-reflection, which inspires authenticity. In particular, it highlights how the Transrational Peace Philosophy and the Transrational approach to conflict demonstrate the inextricable connection between these phenomena as they relate to both the professional and non-professional peace worker, and comprise a working method and training requirements that methodically and systematically demonstrates how a spiritual approach to conflict inevitably motivates self-reflection, authenticity, and fulfilment of the peace worker. It then concludes by addressing the benefits of integrating spirituality in peace trainings, and recommending the integration of spiritual training in peace training programs so that peace training programs fully and truly embody the attitudes and comportment required to produce efficient and competent peace workers.