Hisse senetleri BİST100'de işlem gören 3831-Elektrik Makinaları ve Aygıtları Sanayii İşkolunda faaliyet gösteren bazı şirketlerde finansal rasyo tekniği uygulamaları
Applications of financial ratio techniques in some of the companies operating in 3831-Electrical Machinery and Equipment Industry that the stocks are being traded in the BİST100
  1. Tez No: 463415
  2. Yazar: BERNA YANIK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET NECDET GÜLGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Finansal Analiz, Rasyo Analizi, Elektrik Makinaları ve Aygıtları Sanayii Sektörü, Financial Analysis, Ratio Analysis, Electric Machines and Devices Industry Sector
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Finansal analizler, esas olarak dış yatırımcılar, finansal kuruluşlar, tedarikçiler ve gerektiğinde vergi denetimlerinde yararlanılması amacıyla yapılır. Bu araştırmada, Hisse Senetleri BİST100'de İşlem Gören 3831-Elektrik Makinaları ve Aygıtları Sanayii İşkolunda faaliyet gösteren yedi şirketin finansal tabloları rasyo (oran) analizi yöntemleri kullanılarak incelenmiştir. Yapılan analizler sonucunda söz konusu firmaların likit varlıklarının genel olarak yeterli olduğu görülmektedir. Ancak bu şirketlerin kısa vadeli borçlarının fazla olması, olası bir ekonomik krizde yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlanabileceklerini düşündürmektedir. Ayrıca, bu firmaların finansal yapılarının da pek güven vermediği söylenebilir.
Özet (Çeviri)
Financial analysis is mainly made for foreign investors, financial institutions, suppliers and, tax audits when necessary. Within this research, the financial statements of the seven companies operating in the 3831-Electric Machines and Equipment Industry which their stocks are being traded in BIST100 were examined by using the ratio analysis methods. Due to the analysis, it is seen that the liquid assets of the companies are generally sufficient. However, the high short-term debt of these companies suggests that they may have difficulty in meeting their obligations in a possible economic crisis. Moreover, it can be said that the financial structures of these companies do not give much reliance.