Firm improvement during the times of crisis and an application
İşletmelerde kriz dönemlerinde iyileştirme ve bir uygulama
- Tez No: 464436
- Danışmanlar: PROF. DR. CEMAL İBİŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İşletmelerin İyileştirilmesi, Kriz, İyileştirme Araçları, İyileştirme Tedbirleri, Improvement, Crisis, Improvement Tools, Improvement Measurements
- Yıl: 2017
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Muhasebe Finansman Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
İyileştirme konusu, işletmenin tüm alt dallarını ilgilendiren ve detaylıca ele alınması gereken bir konudur. Ülkemizde işletmelerin iyileştirme süreçleri dendiği zaman akıllara genellikle iflasın ertelenmesi süreci gelmektedir. İyileştirme konusunun yalnızca borca batık işletmeler tarafından ele alınması gerektiği büyük bir yanılgıdır. İyileştirme, kriz dönemi içerisinde yer alan her işletme tarafından sistematik bir şekilde uygulanması gereken bir süreçtir. Bu çalışmanın amacı, işletmelerde kriz anlarında iyileştirme yapılabilmesi için ne tür bir yol izlenmesi gerektiği, iyileştirme önlemlerinin ne şekilde alınması gerektiği ve bu alınan kararların hangi yöntemlerle desteklenerek incelenmesi ve uygulanması gerektiğini teorik ve uygulamalı olarak göstermektir. Uygulamada gerçekleştirilen tüm kalite testleri, süreç yeterlilik analizleri ve T-Testlerinin kullanımında MINITAB 17 programı kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
Firm improvement is one of the major topics, which interconnects every subbranches of business. In our country, the first thing that comes to minds when it's discussed about improvement plan is the process of postponement of bankruptcy. It is a big delusion to focussing just on overdebtness or bankruptcy in firm improvement, which is a systematic process for each firm, which is exposed to any kind of crisis. The purpose of this study is to show which ways should be followed, how should be an improvement process designed and precautions taken and with which methods and analysis should they supported and examined by the firms during the times of crisis. Each quality tests, process capability analyses and T-Tests were conducted using MINITAB 17.