İnovasyon stratejilerinin işletmelerin girişimcilik uygulamalarına etkileri:İlaç sanayinde fason üretim yapan bir işletme örneği
  1. Tez No: 464628
  2. Yazar: SEVGİ ERLER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NÜKET SARACEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Enterprise, Entrepreneurship Practices, Innovation, Innovation Strategy, Organizational Innovation
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Doğuş Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 137
Özet
Bu çalışmada, inovasyon stratejilerinin, işletme çalışanların girişimcilik faaliyetlerine etkileri araştırılmıştır. Girişimciler, farklı düşünce ve kültüre, altyapıya, deneyim ve birikime, özelliklere sahip olabilmektedir. İş fikirleri, genel olarak kişisel ihtiyaçlardan doğmaktadır. Girişimci, çoğu zaman bu ihtiyaçları yaşayarak ve deneyimleyerek bizzat kendisi görmektedir. Girişimciler, bazı iş fikirlerini başkalarından görmekte ve iyi fikirleri taklit etmektedir. Örgütsel öğrenme ve inovasyon düzeyine bağlı olarak işletmeler, varlıklarını sürdürmekte ve geliştirmektedir. Günümüz ekonomisinde değişimin, belirleyici ve yönlendirici güç haline geldiği görülmektedir. Anahtar Kelimler: Girişim, Girişimcilik Uygulamaları, İnovasyon, İnovasyon Stratejileri, Örgütsel İnovasyon.
Özet (Çeviri)
In this study, innovation strategies, entrepreneurial activity investigated the effects on business of employees. Entrepreneurs with different ideas and culture, infrastructure, experience and background, characteristics, varies. Business ideas, in general, is born out of personal need. The entrepreneur sees itself most of the time these needs by living and experiencing. Entrepreneurs see some business ideas from others and imitate good ideas. Depending on the level of organizational learning and innovation, businesses continue and improve their activities. It seems that change in today's economy has become a determining and directing force.