Küreselleşme ve kozmopolitizm karşısında yurtseverlik
Globali̇zati̇on and cosmopoli̇ti̇sm agai̇nst patri̇oti̇sm
  1. Tez No: 465500
  2. Yazar: VENANCE MAKILO MONDANGA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ERTAN KARDEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Felsefe, Sosyoloji, Philosophy, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Yurtseverlik, Küreselleşme, Kosmopolitizm, Rousseau, Konukseverlik, Kongo, Patriotism, Globalization, Rousseau, Hospitality, Kongo
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Toplumsal yaşam belirlenmiş yasal düzene itaati temel alan bir yaşam biçimi olarak ortaya çıktığı andan itibaren yurtseverlik temel bir olgu olarak kendisini göstermektedir. Bu metindeki amacımız yurtseverlik olgusu ve günümüz toplumlarındaki sağlam temelleri üzerine bir yeniden düşünme olgusundan oluşacaktır. Burada yurtseverlik kavramına yüklenen anlam ve bu kavramın güncel ilişkileri üzerine sorulan sorular incelenecektir. Başlangıç olarak yurtseverliğin anlamı üzerinde durulacak olup, metnin devamında özellikle Rousseau'nun Toplum Sözleşmesi temele alınarak doğa insanı ve toplumsal insan arasındaki yapılanma farkları ele alınacaktır. Toplumsal yaşama duyulan bağlılık ve düzenlenen yasalar adına doğa durumunda sahip olduklarından feragat eden insanın; toplumda özgürlük ve eşitliği yakalama istemiyle düşünsel akışımız takip edilecektir. Tüm bu değerlendirmelerin ardından Kongo'nun sosyo-ekonomik konumu ve gelişimi üzerinden bir sunum gerçekleştirilecek, küreselleşme ve yurtseverlik kavramları ülkenin içinde bulunduğu durumlarla incelenecektir. Her ne kadar mevcut durumlar ayrımcılığı, kabullenmemeyi, insanın insandan duyduğu korkuyu, yabancı düşmanlığını getirse de, konukseverlik insan doğasında mevcuttur ve yalnızca onun tarafından kabul edilebilir. Bu nedenle, ortak dünya zorunlu bir ilkedir, o çeşitliliğin birliğidir.
Özet (Çeviri)
When social life appears, as a life style which has a basis depends on obeying to determined law order; patriotism shows itself as a fundamental phenomenon. Our aim, in this text, will be present with rethinking phenomenon about the patriotism and the roots of it in modern societies. There will be analyzing the questions about the meaning of patriotism concept and its actual relationships. As a beginning there will be focusing on the meaning of patriotism, and as the continuation of text with taking Rousseau's Social Contract as a basis structural differences between nature-man and social-man would be taken. Cohesion to social life and for the name of ordered laws, humans who disclaim from the things they have in nature condition; our thinking flow will be followed by the claim of catching freedom and equality of him in society. After all of these assessments, there will be a presentation over Kongo's socio-economic status and development, an analysis for globalization and patriotism concepts inside the situations of the country. Whatever the current conditions calling for separatism, unacceptance, man's fear of man and xenophobia, hospitality is in human nature and can only be applied by men. Therefore common world is a compulsory principle; it is the unity of diversity.