Eser sözleşmesinde iş sahibinin birlikte hareket etme yükümlülüğü
The resbonsibility to acting together of the owner in thefulfillment of the construction contract
- Tez No: 465581
- Danışmanlar: PROF. DR. HALİL AKKANAT
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Eser sözleşmesi, İş Sahibinin Birlikte Hareket Etme Yükümlülüğü, İş Sahibinin İşbirliği Borcu, Eser Sözleşmesinin İfasında İş Sahibinin Sorumluluğu, Construction Contract, The Responsibility To Act Together Of Owner, Cooperation Of Owner, Responsibility Of The Owner During The Fullfillment Of The Construction Contract
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 403
Özet
Bu doktora tezinde, eser sözleşmesinden doğan eserin meydana getirilmesi borcunun ifasında ''iş sahibinin birlikte hareket etme yükümlülüğü''nün incelenmesi amaçlanmıştır. İş sahibinin birlikte hareket etme yükümlülüğünün ''hukuki niteliği ve sözleşmeden doğan eserin meydana getirilmesi borcunun ifasına etkisi'' incelenmiştir. Ayrıca önemli birlikte hareket etme yükümlülükleri, kavramsal olarak tanımlanmış, edim içeriği ve hukuki niteliği ortaya koyulmaya çalışılmıştır. Nihayet, iş sahibi tarafından ''birlikte hareket etme yükümlülüğünün ihlali'' değerlendirilmiştir. İş sahibinin birlikte hareket etme yükümlülüğünü hiç, gereği gibi veya zamanında ifa etmediği takdirde uygulama alanı bulan hükümler ve olası hukuki sonuçlar açıklanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this dissertation is, to analyse the responsibility of acting together of the owner in the fulfillment of the construction contract. In this study, impact of the responsibility to act together of the business owner, on the legal characteristic and the impact of the execution of the agreement will be investigated. Additionally, serious cases of the responsibility for acting together, will be defined conceptually, the content of act and legal character will be expressed in this dissertation. Ultimately, the violation of the owner's responsibility to act together will be evaluated. The clauses for the cases, of non fulfillment, non fairly fulfillment or non promptly fulfillment of the owner's responsibility, will be clarified in terms of probable legal conclusions.