Limited şirket sözleşmesi
Memorandum of association of limited liability company
  1. Tez No: 465781
  2. Yazar: SERGÜL BALSEVER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FATİH AYDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Limited şirket, şirket sözleşmesi, zorunlu kayıtlar, isteğe bağlı kayıtlar, Limited liability company, memorandum of association of limited liability company, obligatory clauses, voluntary clauses
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
“Limited Şirket Sözleşmesi”başlıklı tezimizde, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 573. maddesi ve devamı maddelerde düzenlenmiş olan limited şirketin, kuruluşuna temel teşkil eden şirket sözleşmesinin incelenmesi konu edilmiştir. Bu kapsamda; ilk bölümde şirket sözleşmesi kavramı ve hukuki niteliği açıklanmış, ikinci bölümde limited şirket sözleşmesinin önemi ve işlevleri saptanmış, üçüncü bölümde de limited şirket sözleşmesinin içeriğine yer verilmiştir. Son bölüm olan dördüncü bölümde ise, limited şirket sözleşmesinin değiştirilmesi, yorumlanması ve sona ermesi hususlarına ana hatlarıyla temas edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The subject of this thesis is to analyze the articles of association of limited liability companies which has been regulated under article 573 and followings of the Turkish Commercial Code No. 6102. In this context; the first chapter clarifies the concept and legal characteristic of memorandum of association, the second chapter covers the importance and functions of memorandum of association and the third chapter deals with the content of memorandum of association of limited liability company entirely. Lastly in the forth chapter; amendment, interpretation and termination of memorandum of association in limited liability company are stated with the main lines.