Sosyal ilişkilerde güven (Malatya ili örneği)
Trust in social relations (Malatya province example)
  1. Tez No: 466007
  2. Yazar: MUSAYE KONAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ABDULLAH KORKMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: trust, lack of confidence, modernization, social system, risk, social relationships
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
Bu çalışmada sosyal ilişkilerde güven konusu ele alınmıştır. Çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm teoriden meydana gelmiştir. Teorik kısmında güven kavramı ele alınmıştır. Güven kavramı izah edilerek, Sosyolojik olarak güven konusu tartışılmıştır. İlerleyen sayfalarda sosyal sistemde güven konusuna değinilmiştir. Devamında ise modernleşmenin ortaya çıkardığı güvensizlikte öne çıkan güven başlığı altında güven konusu izah edilmeye çalışılmıştır. Bu bölümünün en sonunda da sosyal ilişkileri tanımlanarak, güvenin sosyal ilişkilere etkisi araştırılmıştır. Sosyal ilişkilerde güven ne düzeyde, güvenin kriterlerini ifade edilmiştir. Çalışmamızın ikinci bölüm de ise, araştırmada veri toplamaya yönelik sorular ve literatür taraması bu temel sorulara cevap bulma gayesi ile yürütülmüştür. Malatya valiliğinden 03.03. 2017'de resmi izinler alındıktan sonra 07. 04. 2017 ile 15. 06. 2017 tarihler arasında Malatya ilinde yapılan uygulamalı çalışmada 664 anket kapsamında konu izah edilmeye çalışılmıştır. Kurumları izah edilerek kurumlara duyulan güven tespit edilmiştir. Devamında günümüzde toplumuzda en çok güvenilen kurum araştırılmış. Daha sonra kendini şehirde güvende hissetme ve güvenin kriteri, bir mesleği iyi yapan unsurları ve en önemli unsur. Mezhep, dini sembol ve göstergelerin kullanımı gibi çeşitli unsurlarla güven sağlama arasında nasıl bir ilişki vardır sorusunun cevabı aranmıştır. Anahtar Kavramlar; güven, güvensizlik, modernleşme, sosyal sistem, risk, sosyal ilişkiler,
Özet (Çeviri)
The study, social trust in relationships is discussed. The study consists of two parts. The first part consists of the theory. The concept of trust in the theoretical part is discussed. The concept of trust as the Sociological explain trust are discussed. See trust in the social system in the following pages. At the end of this section revealed the modernization of the mistrust reduces your effectiveness priorities under trust trust tried to explain the issue. The second part of this study, the research questions for collecting data and literature survey was conducted with the aim of finding answers to these basic questions. Made in the province of Malatya, the scope of the topic to explain the survey of applied study of 664. By defining social relationships in this chapter, we investigated the influence of the social relations of trust. What level of trust in social relationships, trust criteria stated.Institutions to explain how to put forward that has been placed in institutions. Afterward, the most trusted institution in our bulk researched today. The study goes on to feel safe in the city itself and trust criteria, the most important elements of good elements and the profession. The sect, such as the use of religious symbols and indicators with various elements of trust how does provide the answer to the question.