Sessizliğin fenomenolojisi: Batı düşünmesinde bir sessizlik araştırması
Phenomenology of silence: A research on silence in Western thinking
- Tez No: 469404
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDAL YILDIZ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Felsefe, Philosophy
- Anahtar Kelimeler: Sessizlik, Felsefe, Batı, Kültür, Fenomenoloji, Ontoloji, Negatif Teoloji, Mistisizm, Düşünme, Deneyim, Varoluş, Varlık, Ses, Suskunluk, Sükûnet, Silence, Philosophy, Phenomenology, Negative Theology, Far East, Mysticism, Thinking, Experience, Existence, Being, Sound/Voice, Quietness, Quiescence
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Felsefe Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 463
Özet
“Sessizliğin Fenomenolojisi: Batı Düşünmesinde Bir Sessizlik Araştırması”başlıklı bu doktora tezi çalışmasında felsefe tarihinin birçok noktasında bir sorunsal olarak kendisine yer bulmuş“sessizlik”kavramı Batı felsefesi ve tarihi dahilinde araştırılmıştır. Bu araştırma ile sessizlik kavramının en temelde Batı düşünmesi ve kültürü içinde nasıl farklı şekillerde deneyimlenip anlaşıldığı ortaya koyulmaya çalışılmış ve bir sessizlik geleneğinin ortaya çıkarılması denenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this doctorate thesis titled“Phenomenology of Silence: A Research on Silence in Western Thinking”, the concept of“silence”which has found itself a place as a problematic through many eras in history of philosophy is investigated within Western history and thinking. With this investigation, it has been tried to show how the concept of silence is basically experienced and understood within Western culture and thinking and a tradition of silence has been attempted to unveil.