Impact of microfinance initiative in Mali
Mikrofinans girişimciliğin Mali ye etkisi
  1. Tez No: 469464
  2. Yazar: FATOUMATA KAMINIAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞABAN ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Mikrofinans, Mikrokredi, Mali, işsizlik, yoksulluk, Microfinance, Microcredit, Mali, unemployment, poverty
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yaşar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Muhammed Yunus'un kuruluşundan bu yana, mikrofinans tartışmaların merkezi olmuştur. Mali'deki uygulaması, nüfus hariç olmak üzere bir başarı öyküsü olmuştur Ancak, MFI'lar finansal ve portföy geliştirme problemleri ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Bununla birlikte, dünya genelinde birçok ülkede (ve ayrıca Mali'de). Bu yazıda günümüzde Mali'de Mikrofinans'ın durumu, özellikleri, finansal sürdürülebilirliği, güçlü ve zayıf yönleri, yoksulluk üzerindeki etkisi üzerinde durulmaktadır. Aynı zamanda kurumsal bir evrimin olası senaryolarına bakar ve sonunda bu sektörün fırsatlarını geliştirir.
Özet (Çeviri)
Since its creation by Mohammed Yunus, microfinance has been the center of discussions. Its implementation in Mali has been a success story for the population exclus However, in many countries worldwide (and also in Mali), MFI's have been facing financial and portfolio development problems. This paper discusses the situation of Microfinance in Mali nowadays, focusing on its specialty features, its financial sustainability, its strengths and weaknesses, its impact on poverty. It also looks at the possible scenarios of an institutional evolution, and finally develops the opportunities of this sector.