Organizing and planning of cultural festival:The case of intangible cultural heritage of New Yam Festival in Nigeria
Kültürel festivalin organizasyonu ve planlaması: Nijerya kültürel mirası olarak Yeni Kutsanmış Festival örneği
  1. Tez No: 469488
  2. Yazar: GOODNESS N. SAMUEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RECEP MERİÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kültür festivali, maddi olmayan kültürel miras, etkinlik turizmi, yeni kutsanmış festival, UNESCO, kültürel miras, kültür turizmi, Cultural festival, intangible cultural heritage, event tourism, new yam festival, UNESCO, cultural heritage, cultural tourism
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yaşar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Nijerya, engin turizm potansiyeline, tarihi kentlere ve halkın geleneklerini, din ve inanç sistemlerini, festivallerini ve törenlerini birleştiren oldukça çeşitlendirilmiş kültürel mirasa sahip bir ülkedir. İnsanların, kimliklerin ve mirasın değerlerinin bu sembolik temsillerinin Nijerya için geniş bir gelir yaratma kabiliyeti itiraz edilemez. Bununla birlikte, turizm sektörü temel sorunların bir sonucu olarak büyümede bazı güçlüklerle karşılaşmaktadır. Kültürel mirasla ilişkili kültürel festivaller organize etmek, herhangi bir topluluğun veya insanın önemli olaylarıdır. Günümüzde, bölgeyi, şehri ya da devletin iyi bir imge oluşturmak için onu ayırt edebilmek ve turistlerin zihninde benzersiz kılmak büyük önem taşıyor. Son derece rekabetçi bir dünyada, bu izlenim, yerel kültür ve değer kampanyasından faydalanarak veya festivaller ve özel etkinlikler düzenleyerek şekillendirilebilir. Her yıl, dünyanın farklı yerlerinde birkaç festival ve etkinlik düzenlenmekte ve ana şehirler, bu vesilelerin olumlu imajından ve uygulanabilir faydalardan faydalanmaktadır. Bu tez, maddi olmayan kültürel mirasın politikalarını ve sözleşmelerini ve koruma politikaları ve antlaşmalarının uygulanmasını ayrıntılı olarak inceleyecektir. Bu anlamda, bu çalışma, UNESCO'nun ICH yaklaşımıyla ilgili mekanizmalarının incelenmesini ve eleştirilmesini sunmaktadır. Küçük veya büyük bir topluluk için proaktif bir kültürel festival stratejileri belirler. Çalışma bulurken, kültürel etkinlikler, planlama, koordinasyon ve festival turizmi için uygulanan stratejiler dizisi var. Çalışma, yeni yam festivalini araştırıyor ve bir ICH olayı için mekanizmaları ve stratejileri araştırmada keşfedici bir yaklaşım benimsiyor.
Özet (Çeviri)
diversified cultural heritage that incorporates the people‟s traditions, systems of religion and beliefs, festivals and ceremonies. The capability of these symbolic representations of the values of people, identity and heritage to generate ample income for Nigeria cannot be disputed. Nevertheless, the tourism sector is experiencing some challenges in growth as a result of fundamental problems. Organizing cultural festivals associated with cultural heritage are important events of any community or people. Nowadays, to build a good image of a region, city or state to be able to distinguish it and make it unique in the minds of tourists is of paramount importance. In a highly competitive world, this impression can be shaped by capitalizing on the local culture and the campaign of values or by organizing festivals and special events. Every year, several festivals and events are held in different parts of the world and the host cities enjoy the positive image and viable benefits of these occasions. This thesis will examine in detail the policies and conventions of intangible cultural heritage and the implementation of preservation policies and treaties. In this sense, this study offers an exploration and a critique of the mechanisms of UNESCO with regard to the ICH approach. It Identifies strategies for a proactive cultural festival for a small or large community. As the study finds, there are arrays of strategies adopted towards cultural events, planning, coordination and festival tourism. The study explores the new yam festival and takes an exploratory approach in investigating the mechanisms and strategies for an ICH event.