Uluslararası göçün güvenlikleştirme politikalarına etkisi: Almanya örneği
The effect of international migration on securitization politics: The case of Germany
  1. Tez No: 469696
  2. Yazar: RANA ASKERZOY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. RAMAZAN ERDAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Göç, Almanya, Avrupa Birliği, Güvenlikleştirme, Migration, Germany, European Union, Securitization
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışmada, uluslararası göçün güvenlikleştirme politikalarına etkisi Almanya örneği üzerinden incelenmiştir. Bu tezin ilk bölümünde literatürdeki göç, göçmen, mülteci, sığınmacı ve yasadışı göçmen gibi tanımlar ele alınmıştr. Daha sonra, göç tarihi, bir güvenlik sorunu olarak uluslararası göçün ortaya çıkışı, güvenlikleştirme teorisi ve göç güvenlikleştirme çeşitleri incelenmiştir. İkinci bölümde ise Avrupa'nın göç tarihi, Avrupa Birliği (AB)göçmenlik politikası, Arap Baharı süresince ortaya çıkan yeni göç dalgaları ve AB göç politikasının güvenlikleştirilmesine değinilmiştir. Tezin üçüncü bölümünde ise Almanya'da göç ve göçmenlik ve özellikle 2015 yılında AB'ye uzanan göç dalgasında Almanya'nın göç politikasını güvenlikleştirip güvenlikleştirmediği incelenmiştir. Sonuç bölümünde ise Almanya'nın göç politikalarıgenel hatlarıyla tartışılmıştır. Çalışma özellikle 11 Eylül saldırılarından sonra yaşanan göçün Avrupa güvenlik politikalarını ve özellikle 2015 yılındaki göç krizinin Almanya'nın göç politikalarını ve yasalarını nasıl etkilediğini ortaya koymaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, the effect of international migration on securitization policies and specifically the securitization of immigration in Germany are examined as a case study. In the first chapter of this thesis, the definitions of different words such as migration, migrant, refugee, asylum seeker and illegal migrant are discussed. After that, the topics such as the history of migration, the emergence of international migration as a security challenge, securitization theory and securitizing types of migration are examined. The second chapter examines the immigration history of Europe, EU migrant policy, the new waves of migration during the Arab Spring and the securitization of the EU immigration policy. In the third chapter of the thesis, it is examined whether migration and immigration in Germany and especially immigration to the EU in 2015 securitized the immigration policy of Germany. In conclusion, Germany's migration policies are discussed in general terms.The study demonstrates how immigration after the September 11 attacks affected European migration policies, and in particular how the migration crisis of 2015 affected Germany's immigration policies and laws.