Bridge aesthetics by dynamic isolation supports
Dinamik izolasyon mesnetli köprüler ve estetik
  1. Tez No: 47103
  2. Yazar: İLKNUR ÖZER
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ERGİN ATIMTAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Bridge Aesthetics, Design, Dynamic Isolation m
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
öz DİNAMİK İZOLASYON MESNETLİ KÖPRÜLER VE ESTETİK Özer, İlknur Yüksek Lisans, Mimarlık Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr Ergin Atımtay Eylül 1995, 143 sayfa Bu çalışmanın genel amacı köprü estetiğinin esaslannı ve köprü estetiğini etkileyen faktörleri ortaya koymaktır. Özeldeki amacı ise, deprem bölgelerinde bile, kolonların hemen hemen birbirine eşit boyutlarda ve narin olarak tasarımına imkan veren, dinamik izolasyon elemanlarını tanıtmaktır. Önce, estetik köprü tasarımı ile ilgili kavramlara değinilmiş daha sonra bu tür tasarıma ilişkin kurallar verilmiştir. Son olarak da dinamik izolasyon elemanları tanıtılmış ve pratik bir uygulama sunulmuştur. Anahtar Kelimeler Köprü Estetiği, Tasarım, Dinamik İzolasyon. iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT BRIDGE AESTHETICS BY DYNAMIC ISOLATION SUPPORTS Özer, İlknur M.S., Department of Architecture Supervisor : Prof. Dr. Ergin Atımtay September 1995, 143 pages The general aim of this thesis is to point out the basics of bridge aesthetics and factors affecting the elegance of bridge. The particular objective is to introduce the dynamic isolation devices at supports of the superstructure, which make it possible to design slender and nearly almost equally sized piers even in seismic zones. First, the design concepts are mentioned in relation to the bridge aesthetics. Then, rules of aesthetic bridge design are given. Finally, dynamic isolation devices are introduced and a practical application is presented.