Konya'nın kültürel markalaşma süreci: Tur şirketleri üzerine bir araştırma
Cultural marketing process of Konya: A research on tour companies'
  1. Tez No: 471296
  2. Yazar: MERVE ÇİÇEK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HÜSEYİN ALTUNBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Turizm, İşletme, Advertising, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İslam Turizmi Başkenti Konya, Destinasyon, Markalaşma, Pazarlama, Tur Şirketleri, Kültür Turizmi, Islamic Tourism Capital Konya, Destination, Branding, Marketing, Tour Companies, Culture Tourism
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Reklamcılık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Reklamcılık Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
Bu tez 2016 İslam Turizmi Başkenti Konya projesinin kentin kültürel bir destinasyon olarak markalaşması ve pazarlanmasına olan etkilerini kapsamaktadır. 2016 İslam Turizm Başkenti seçilmesiyle kısmen gerçekleştirilen etkinlikleri kültür turizm açısından değerlendirilmektedir. Turizm sektörü temsilcilerinden tur şirketlerinin, bu süreci nasıl algıladığını ortaya koymaktadır. Yöntem olarak, araştırmanın teorik kısmında çalışmaya konu olan marka yönetimi perspektifinden destinasyon ve destinasyon marka kavramları ile destinasyon pazarlama unsurları destinasyon markalaşma süreçleri, destinasyon ve kültürel kent marka süreçleri ve 2016 İslam Dünyası Turizmi Başkenti Konya projesi ile ilgili arşiv ve kaynak taraması yapılmıştır. Araştırmanın uygulama kısmında ise Konya'nın 2016 yılında İslam Turizmi Başkenti seçilmesinden etkileneceği düşünülen tur şirketlerinin, bu projenin Konya'nın kültür turizmine olan etkisi hakkındaki algılarını ve ileriye dönük beklentilerini öğrenmek amacıyla alan çalışması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis include the effects of the 2016 Islamic Tourism Capital Konya project on the branding and marketing of the city as cultural destination. All the election of the 2016 Islamic Tourism Capital, activities realized partially in terms of cultural tourism is evaluated. It shows how tour companies from tourism sector representatives perceive this process. As a method, in the theoretical part of the research, destination and destination brand concepts and destination marketing elements, destination branding processes, destination and cultural city brand processes and 2016 Islamic World Tourism Başkent Konya project were investigated from the brand management perspective. In the application part of the study, tour companies that were thought to be influenced by the election of Konya as the“Islamic Tourist Capital”in 2016, conducted field work in order to learn about the perceptions and prospects of this project about Konya's cultural tourism impact.